BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Artisten Pugh Rogefeldt död – blev 76 år gammal

01 maj, 2023 
Den folkkära artisten och musikern Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt, har dött.
Pughs bortgång kommer efter en längre tids sjukdom.
– Det har varit väldigt jobbigt under de här åren, jag har varit hos honom hela tiden, säger hans sambo Borit Hallin, till Dagens Nyheter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Folkkära kändisar som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

Artisten, låtskrivaren och musikern Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt har dött bekräftar hans familj för Dagens Nyheter.

Pughs bortgång kommer efter en längre tids sjukdom.

– Det har varit väldigt jobbigt under de här åren, jag har varit hos honom hela tiden, säger hans sambo Borit Hallin, till Dagens Nyheter.

Det var i december 2021 som familjen gick ut med att Pugh drabbats av en obotlig nervsjukdom.

Pughs sista framträdande på musikscenen var under en konsert på Cirkus 2019. Det efter att en läkarundersökning hade visat att han utvecklat kortikobasal degeneration, CBD – en ovanlig och obotlig nervsjukdom som bland annat kan påverka tal, rörelseförmåga, minne, balans och förmågan att svälja.

Pugh Rogefeldts sambo Borit om Pughs sista tid i livet: ”Blivit allt värre”

Sambon Borit berättar för tidningen att det under en lång tid varit värre för Pugh.

Annons

– Det har under en väldigt lång tid blivit allt värre för honom. Redan under konserten på Cirkus kunde Tobbe inte längre spela gitarr och efter det blev hans tal- och rörelseförmåga långsamt allt sämre. Till slut nu kunde han inte tala alls, säger sambon Borit Hallin, till tidningen.

– Han tyckte att det var jättejobbigt i början, men han accepterade situationen senare.

Pugh har en lång och ikonisk musikkarriär bakom sig. Han har kastat sig mellan olika musikgenrér som progg och rock. Pugh har även givit ut ett tjugotal album och 1990 bildade han bandet Grymlings tillsammans med bland andra Magnus Lindberg och Mikael Rickfors.1978 ställde han också upp i Melodifestivalen med Nattmara.

Pugh blev 76 år gammal. Vila i frid.

FOTO: TT

Texten uppdateras.

Annons