BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Pugh Rogefeldt lägger ner karriären – drabbad av obotlig sjukdom

21 dec, 2021 
PUGH ROGEFELDT
Pugh Rogefeldt lägger ner artistkarriären, efter flera fantastiska år i rampljuset. Men nu avslutas karriären och anledningen till det är en obotlig sjukdom.
– Han har accepterat sin sjukdom, säger sambon Borit Hallin till DN.
Annons
Bianca Ingrossos chock efter bilden på Christian Bauer – “Sinnessjukt”Brand logo
Bianca Ingrossos chock efter bilden på Christian Bauer – “Sinnessjukt”

Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt, 74, är en av Sveriges mest folkkära artister och det fick han även svart på vitt när han medverkade i Så mycket bättre 2012.

Pugh var en av artisterna i den tredje säsongen av Så mycket bättre. Säsongen sändes på TV4 år 2012 och några av de andra medverkande artisterna var Darin, Miss Li, Maja Ivarsson, Olle Ljungström, Magnus Uggla, och Sylvia Vrethammar.

Pugh Rogefeldt firade nyligen femtio år som artist, närmare bestämt år 2019 då han drog till med en jubileumskonsert.

Pugh Rogefeldt drabbad av obotlig sjukdom

Nu ställer han in sin planerade Sverigeturné och avslutar karriären efter att ha drabbats av sjukdom, detta berättar han via sin sambo Borit Hallin för DN.

DN skriver att Pugh Rogefeldt fick känningar i ena handen en tid före konserten 2019. En läkarundersökning visade senare att symtomen i handen berodde på att han utvecklat kortikobasal degeneration, CBD, som beskrivs som en ovanlig och obotlig nervsjukdom som bland annat kan påverka tal, rörelseförmåga, minne, balans och förmågan att svälja.

Annons

Pugh bor utanför Visby, på Gotland och nu är det sängen som gäller för artisten.

– Livet är helt förändrat för oss nu. Vi tänker inte framåt utan lever för dagen, säger hans sambo Borit till DN.

Borit: ”Han har accepterat sin sjukdom”

Borit berättar att sjukdomsförloppet gått fort.

– Han har accepterat sin sjukdom trots allt. Han säger att han är väldigt nöjd med sitt liv, men drömmer nu ofta på nätterna att han står på scen och spelar igen, säger hon.

FOTO: TV4

Annons