LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Pugh Rogefeldt, 75, tar farväl – efter allvarliga sjukdomsbeskedet

07 okt, 2022 
André Färnsveden
Torbjörn ”Pugh” Rosenfeldt.
I fjol fick Pugh Rogefeldt veta att han led av en obotlig sjukdom.
Nu släpper han en ny låt, och tar farväl av musikkarriären.
Läs mer här!
Annons
Olle Jönssons kamp under inspelningarna av Så mycket bättre: "Jobbigt"Brand logo
Olle Jönssons kamp under inspelningarna av Så mycket bättre: "Jobbigt"

Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt, 75, lyckades charma den svenska publiken när han medverkade i den tredje säsongen av Så mycket bättre. Tillsammans med artister som Darin, Miss Li, Maja Ivarsson, Olle Ljungström, Magnus Uggla, och Sylvia Vrethammar skapade Pugh ett av programmets mest minnesvärda upplagor.

Han släppte sitt första album Ja dä ä dä redan 1969, och 2019 firade han 50 år som artist genom en stor jubileumskonsert!

Pugh Rogefeldt drabbad av obotlig sjukdom

Men i fjol, två år efter den efterlängtade milstolpen kom Pughs karriär, och hälsa, att ta en dyster vändning. Han tvingades ställa in sin planerade Sverige turné, vilket han meddelade genom sin sambo Borit Hallin till DN.

Anledningen var att han hade utvecklat kortikobasal degeneration eller ”CBD”. Det är en ovanlig och obotlig nervsjukdom som bland annat kan påverka tal, minne, rörelseförmåga, balans och förmågan att svälja.

Annons

Symptomen började redan 2019 när han framförde debutalbumet Ja dä ä dä, på Cirkus i Stockholm. Då han började få känningar i handen och senare visade en läkarundersökning att det var just CBD.

– Han har accepterat sin sjukdom trots allt. Han säger att han är väldigt nöjd med sitt liv, men drömmer nu ofta på nätterna att han står på scen och spelar igen, sa Borit till DN.

Nu tar Pugh farväl av karriären

Men nyligen kom glädjebeskedet att Pugh faktiskt har haft möjligheten att spela in musik igen, enligt Expressen. Nu ska han nämligen släppa en ny låt, Fasta klippa.

En final, ett avsked, om man vill en musikalisk summering av ett liv och en karriär”, skriver Pughs skivbolag i ett pressmeddelande via TT.

Här handlar det om Pughs hudlösa behandling. Den som blir så laddad av vetskapen av att han tvingats avsluta sin artistkarriär drabbad av en obotlig neurologisk sjukdom

Nu ska alltså Pugh Rogefeldt ta farväl av sin 50 år långa karriär genom ny musik.

FOTO: Viktor Johansson/Aftonbladet/TT

Annons