Artikeln innehåller reklamlänkar

Programledarna i chock – efter historiska händelsen i Lyxfällan

I Lyxfällans premiäravsnitt den 28 augusti 2018 går Mikel ner på knä och friar till sin Emmie inför de chockade programledarna.

I Lyxfällans premiäravsnitt för säsongen går Mikel ner på knä och friar till sin Emmie, inför de chockade programledarna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg.

I säsongspremiären av Lyxfällan på TV3 möter vi Emmie, 22, och Mikel, 26, från skånska Bjärnum. De har varsitt barn från tidigare förhållanden och det unga paret har i stort sett köpt hela sitt hem på avbetalning, till och med deras nyköpta hundvalp. De älskar att spendera pengar och lägger stora summor på  dataprylar, snus, chips, läsk och godis. Dessutom blir det väldigt mycket snabbmat. I snitt äter de fyra pizzor i veckan.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Eftersom Mikel redan är eftersökt av Kronofogden handlar de allting i Emmies namn, ofta utan hennes vetskap. Paret drömmer om att köpa ett hus, gifta sig och leva ett riktigt Svenssonliv men med ett skuldberg på 129 526 kr som bara växer har de snart inte ens råd med hyran. Dessutom har den dåliga ekonomin gjort att de börjat bråka allt mer.

– Jag drömmer om att kunna leva normalt och just nu är vi ganska långt ifrån det, säger Emmie i början av programmet.

Efter att programledarna Magdalena Kowalczyk, 39, och Magnus Hedberg, 46, kommit in och hjälpt till att styra upp parets ekonomi ser i alla fall allt till slut lite bättre ut. Bland annat tvingas Emmie och Mikel både sälja av onödiga saker på loppis och sälja sin hundvalp för att betala av de värsta inkassoskulderna.

I slutet av veckan möter de som vanligt upp Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg för att kolla upp hur mycket de lyckats förbättra sin ekonomi. Programledarna har sett till att göra upp en plan på hur Mikel på 24 månader ska kunna betala av de resterande 101 000 kronor han har kvar i skulder.

Efter att ha räknat ut resterande inkomster och utgifter ser de att de kommer att gå plus minus noll framöver. Det är då Mikel gör något helt oväntat.

– Det känns toppen och då har vi ju en ljus framtid, säger han först.

Framför tavlan där alla pengar sitter uppklistrade går han sedan plötsligt ner på knä och friar till Emmie:

– Jag tänkte faktiskt fråga dig en sak, om du vill gifta dig med mig?

– Ja. Det vill jag, svarar Emmie innan hon tar emot förlovningsringen och de kysser och kramar om varandra framför den svarta tavlan där alla sedlar sitter uppklistrade.

– Jag är jätteglad. Det är svårt att beskriva, säger hon sedan framför kameran.

Därefter avslutar Magnus Hedberg det hela genom att skämta till det lite och säga till Mikel:

– Du kan vara helt säker på att hon inte tar dig för pengarna i alla fall.

Något som får Magdalena Kowalczyk att brista ut i gapskratt innan både hon och Magnus Hedberg kramar om och lyckönskar det unga paret.

Vad Hänt erfar är det första gången som någon friar i Lyxfällan!

LÄS OCKSÅ: Lyxfällans värsta fall: Spelade upp en halv miljon kronor på 60 minuter

LÄS OCKSÅ: I Lyxfällan: Sambon hotar lämna Emelie – om hon inte får ordning på ekonomin

FOTO: TV3

SENASTE NYTT!