TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lyxfällans värsta fall: Spelade upp en halv miljon kronor på 60 minuter

12 apr, 2018 
Lina Arvidsson
Christoffer spelar bort stora summor varje månad. Samtidigt tar han lån för att klara ekonomin. Lyxfällans expert tror knappt sina öron när det visar sig att Christoffer spelat bort en halv miljon kronor – på en timme.
Annons

I torsdagens Lyxfällan besöker experterna Magnus Hedberg och  Magdalena Kowalczyk Ängelholm. Där träffar de Sanne, 27, och Christoffer, 25 som har sökt hjälp från Lyxfällan för att få bukt med sin skenande ekonomi. De är inte ett par, men bor tillsammans av ekonomiska skäl och har ett barn.

Pengarna som kommer in går till skräpmat, energidryck, läppar – och onlinespel. När pengarna tar slut tar de lån och paret dras nu med ett berg av skulder – som löses med fler lån.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I Lyxfällan framkommer det att Christoffer under det senaste året ansökt om över 200 lån  – mer än ett lån varannan dag.

Christoffer berättar att han kan spela bort stora pengar. Vid ett tillfälle vann han en halv miljon – som lika snabbt var borta.

– En kväll vann jag en halv miljon när jag hade tagit första privatlånet på hundratusen. Då vann jag en halv miljon, men jag spelade bort det på en timme, berättar Christoffer i Lyxfällan.

Annons

När Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk räknar ihop Sannes och Christoffers utgifter får samtliga inblandade en chock.

– Det här är ett otäckt Lyxfällan-rekord. 108 500 kronor som går ut varje månad just nu. 81 000 kronor back, säger Magnus Hedberg.

– Jag har inga ord för det. Det är ett sjukligt beteende. Jag tror nästan det är kört. Det är min känsla som jag har i kroppen, säger Christoffer efter beskedet.

Magnus Hedberg är mycket förvånad över den stora summan.

– Det är ekonomisk andnöd. Vi har aldrig varit över hundratusen förut, från någon. Då har ändå Lyxfällan varit igång i tolv års tid med extrema ekonomiska fall. Och ni tar rekordet, säger han i programmet.

FOTO: TV3, IBL

Annons