Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

I Lyxfällan: Sambon hotar lämna Emelie – om hon inte får ordning på ekonomin

19 apr, 2018 
AvLotta Gray
Lyxfällans programledare Magnus Hedman och Emelie från Växjö.
I kvällens Lyxfällan är det dags för Emelie att vakna från det skenande skuldtåget. Hennes sambo hotar lämna henne med sjumånader gamla sonen om hon inte slutar konsumera.
Annons

Mammalediga undersköterskan Emelie, 25, bor i Växjö med sin sambo och deras sju månader gamla son men hennes ekonomi är helt körd i botten. Allting började med att hon ärvde en stor summa pengar som 18-åring. Pengarna tog snabbt slut och hon började ta lån för att fortsätta finansiera sin dyra livstil. Hon lade räkningarna på hög och skuldberget växte enormt på kort tid.

– Oftast när räkningarna kommer så öppnar jag dem inte. Jag gömmer dem för min sambo för jag vet att han blir så fruktansvärt arg, berättar hon i Lyxfällan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hon höll skulderna hemliga för sambon Carl och när paret blev gravida började de titta på hus och på att ta boendelån men när de blev nekade på grund av hennes skulder hos Kronfogden kunde hon inte hålla det hemligt längre.

– Jag var tvungen att erkänna, det gick inte att dölja och det blev mycket bråk såklart. Han känner att han inte orkar mera och säger att jag måste ta tag i det här annars kommer han lämna mig.

Annons

Och sedan dess har det bara blivit värre och värre. Men nu har Carl tröttnat och ställt sitt ultimatum eftersom Emelie bara fortsätter konsumera som om ingenting har hänt. Lyxfällan kommer till undsättning och undersköterskan skriver på kontraktet för att få hjälp.

– När min pappa gick bort för några år sedan mådde jag inte så bra, jag började shoppa, kläder, smink, fixa naglar och hår, jag får ut drygt 7 400 kronor i månaden. Min sambo har ju stenkoll på pengar, han jobbar som ekonom. Jag ska betalar 3 000 kronor och Carl 3 000 kronor och det har jag gjort, till en början men nu på senare tid har han stått för det mesta.

– Hos Inkasso är jag väl skyldigt 20 000 till 30 000 kronor och hos Kronofogden runt 100 000 kronor och så har jag lånat pengar av mamma.

Det visar sig också när Lyxfällans programledare Magnus Hedberg och Patrik Wincent räknar ihop skulderna Emelie har varje månad. Totalt blir det 33 900 kronor, hon går alltså 26 500 kronor back – varje månad!

Annons

Hon måste nu sälja av saker på loppmarknad samt inse att hon äventyrar både sin relation till sambon men också att hon inte kan ge sin son ett tryggt liv. Och när hon kommer hem ligger ett brev på golvet med texten:

Om du inte tar tag i din ekonomi kommer du vara tvungen att flytta ut/Carl.”

Se den spännande fortsättningen i kvällens Lyxfällan på TV3 klockan 20.00.

Se bilder från programmet här:

FOTO: TV3

Annons