LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Stora problemet mellan Stefan Holm och fästmön Jessica Eriksson – inte eniga

11 feb, 2024 
Linn Seipel
Stefan holm jessica eriksson efter fem
Stefan Holm och fästmön Jessica Eriksson har inte jättemycket gemensamt verkar det som – förutom skrivandet!
Paret har nämligen släppt en bok vilken de berättar om, samtidigt som de kommer in på detaljer om deras egen relation.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här hyllar Idrottsprofilerna Sven-Göran Eriksson efter cancerdiagnosenBrand logo
Här hyllar Idrottsprofilerna Sven-Göran Eriksson efter cancerdiagnosen

Den legendariske höjdhopparen Stefan Holm, 47, har inte varit aktiv elitidrottare på många år. Istället har sonen Melwin Lycke Holm, 19, som han har tillsammans med ex-frun Anna Lycke, gått i sin pappas fotspår.

Stefan och Anna skilde sig redan 2012, och det kom att dröja till 2020 då Stefan officiellt fann kärleken igen. Denna gång i författaren Jessica Eriksson, 47. Under förra året gick paret ut med att de valt att förlova sig.

”Det hände en grej i London igår, 15/3-23”, skrev Stefan då på sin Instagram till en bild på deras två ringar.

Stefan Holms nya karriär som författaren – med fästmön Jessica Eriksson

Under sin karriär har han bland annat vunnit OS-guld i Aten 2004, VM-silver i Paris 2003, och tilldelats Bragdguldet och Jerringpriset. Men nu står Stefan inför en ny karriär – nämligen som författare. Han och Jessica har nämligen skrivit en roman tillsammans på temat romance. Paret besökte nyligen Efter fem för att prata om den, och kom då in på deras egen relation.

Annons

– Vi har väldigt, väldigt kul tillsammans. Skrattar väldigt mycket tillsammans. Och vi har båda ett intresse i skrivandet, och läsandet. Det var så vi lärde känna varandra, berättar Stefan Holm i programmet.

– Hade du koll på den här killen [Stefan Holm, reds anm], innan ni träffades?, frågar programledaren Tilde de Paula, 51.

– Ja, men kanske lite sådär genom far och morföräldrar kanske framförallt som var mycket sportintresserade så de hade ju pratat en del om Stefan. Men mycket mer än så får jag väl erkänna, svarar Jessica Eriksson.

Stefan Holm och fästmön Jessica Eriksson oense – hon gillar inte sport

Då det låter som att Jessica inte själv hade jättebra koll på Stefans atletiska framgångar frågar Tilde om hon alls är sportintresserad.

– Ingenting alls, svarar Jessica och fortsätter:

– Men jag har fått ta igen det lite nu genom att vara speaker på friidrottstävlingar och sådär.

Då vänder sig Tilde till Stefan för att fråga om det varit skönt att träffa någon som inte uppskattar honom för sina prestationer, varpå han säger:

Annons

– Vi sågs också flera år efter jag hade lagt av så hade jag lite mer distans till mitt höjdhoppande. Men jo, det är alltid skönt att få bli accepterad för den man är.

Därför bor paret inte tillsammans – trots att de vill

Det verkar inte vara det enda som paret är olika i. I en intervju med Expressen berättade de nyligen varför de inte bodde tillsammans.

– Jag har ingen stil. Det är väldigt vita väggar och inga krusiduller överhuvudtaget. Jag är praktiskt lagd och vill ha det så enkelt som möjligt. Ikea funkar fint, säger Stefan Holm till tidningen.

Även om deras kärlek till varandra är stark så är det en stil som Jessica starkt motsätter sig.

– Min stil är raka motsatsen till Stefans. Jag älskar rokoko, kristallkronor, maffiga konsolbord och stora speglar med guldiga krusidullramar. På mina 108 kvadrat har jag fem kristallkronor. Jag är fascinerad av 1700-talet och har skrivit en avhandling om en 1700-talsdams dagbok, säger hon.

FOTO: TV4

Annons