TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Stefan Holms plötsliga karriärbyte efter skilsmässan – beslutet med sonen

12 aug, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Stefan Holm hoppade som det inte fanns någon morgondag i rutan under OS i Aten. Sedan dess har den hänt mycket – som skilsmässan med Anna Lycke.
Nu ska höjdhopparen återigen göra entré i tv – och han gör det med sonen Melvin.
Annons
Biljardtricket misslyckas – får bollen rakt i ansiktetBrand logo
Biljardtricket misslyckas – får bollen rakt i ansiktet

Stefan Holm, 46, fick svenska folket att hoppa av glädje när han tog OS-guld i Aten 2004. Han avslutade karriären 2008 efter att ha vunnit sin egen tävling, Länsförsäkringar Cup, där endast ett gäng gamla kompisar stod för motståndet.

Men Stefan Holm har inte slutat synas till i rutan. Tidigare har OS-hjälten varit med och tävlat i På spåret i fyra säsonger. Han har dessutom vunnit SVT-tävlingen vid två olika tillfällen.

Men allt har inte varit en dans på rosor. För tio år sedan meddelade Stefan Holm och Anna Lycke, som har sonen Melwin Lycke Holm, 17, tillsammans, att de går skilda vägar. I dag har höjdhopparen hittat en ny partner, Jessica Eriksson.

För två år sedan bekräftade paret relationen. Passande nog är båda från Karlstad i Värmland. Till Expressen berättar Stefan Holm om relationen:

Annons

– Det stämmer att vi är ett par. Men jag vill inte kommentera det mer än så. Mitt privatliv vill jag gärna hålla så privat det går efter att ha figurerat i media i över 20 år, sa han till tidningen.

Stefan Holm och Jessica Eriksson.

Har skrivit kärleksnoveller

Paret har tillsammans skrivit kärleksnoveller.

– Vi var med i en novelltävling för tre år sedan. Den vann vi. Vi fick blodad tand och sedan har det tagit fart, säger Jessica Eriksson till Expressen.

Att Stefan Holm fått blodad tand av kärleksskrivandet var en aning oväntat. Ett intresse som inte var lika oväntat var höjdhopparens intresse för byggklossar.

Stort intresse – tar med sig sonen

Stefan Holm är nämligen en LEGO-fantast av stort slag. 46-åringen har skrivit en bok i ämnet, där han tolkat klassiska idrottsögonblick med legoklossar. Han har även gjort turnéer runt om i landet och dyker upp på olika mässor där lego-entusiaster samlas.

Melwin Lycke Holm, 17, och Stefan Holm.

Så när TV4 presenterade Lego Masters Sverige höjde många på ögonbrynen. För Stefan Holm saknades i gruppen av legobyggare i den första säsongen. Han var injuden – men tvingades att hoppa av på grund av att han drabbades av en ansiktsförlamning.

Annons

– Jag fattade att det var något som inte stämde, säger Holm till NWT.

”Jag hade full känsel i hela synamentet, men ingen möjlighet att styra högra halvan av ansikte. Så inte såg jag bara skevare ut än vanligt (på första bilden gapar jag, på den andra blundar jag så hårt som jag bara kan med båda ögonen), jag pratade dessutom rätt sluddrigt - och allt detta dagarna när ovan nämnda Lego Masters spelades in”, skriver Stefan Holm på sin Instagram.

I år blir det andra bullar – eller snarare klossar.

För till hösten ska Stefan Holm – med sonen Melwin Holm – delta i TV4:s LEGO Masters Sverige. Men de kommer inte vara ensamma.

Även profiler såsom Tommy Körberg, Lisa Ajax, Edwin Törnblom och David Sundin kommer vara med i programmet – och överraska med sitt intresse för LEGO för svenska folket.

Tillbaka för säsongen är Mauri Hermundsson som programledare.

– Det känns kul att vi är tillbaka med en ny säsong av LEGO Masters Sverige. Byggena som de här sexton talangfulla LEGO byggarna åstadkommer är verkligen helt otroliga och vi ser fram emot att få visa resultatet av allt deras slit för våra tittare i höst. Vi får dessutom besök av en rad olika kända svenska profiler under säsongens gång, vilket vi hoppas kommer kunna höja upplevelsen för våra tittare ytterligare, säger Mauri Hermundsson i ett pressmeddelande.

LEGO Masters Sverige har premiär lördag 20 augusti på TV4 och TV4 Play.

Foto: TV4, TT

Annons