Idol 2023 marknadsföring banner

Prinsessan Märtha Louise om förlorade kronprinsesstiteln

10 feb, 2017 
AvLeif Schulman
Norska prinsessan Märtha Louise föddes först – men i slutändan var det lillebror Haakon som blev kronprins. Nu berättar Märtha Louise i "Skavlan" att hon tog illa vid sig av diskussionen och hur det påverkade henne.
Annons

En mycket öppenhjärtig prinsessan Märtha Louise, 45, gästar kvällens ”Skavlan” i SVT där hon bland annat berättar om sin högkänslighet.

– Det är ett medfött personlighetsdrag som 15-20 procent av befolkningen har, säger hon. Man är känslig för stämningar och tar in alla intryck. Det är som en app i en mobil som hela tiden lagrar information och drar batterier.

Som högkänslig tog hon illa vid sig då det diskuterades i Norge om att inför kognatisk tronföljd. Märtha Louise föddes ju två år före sin bror Haakon, som nu är kronprins.

LÄS OCKSÅ: Märtha Louise om skilsmässan: ”En mycket smärtsam period”

– Det var mycket diskussioner om jag skulle bli drottning, eller om min bror skulle ta över. Och i hela den diskussionen tog jag på mig det, eftersom jag är så känslig, och tänkte att det hade varit mycket enklare om jag var en pojke. Då hade vi sluppit det här, berättar hon i ”Skavlan”.

Princess Märtha Louise of Norway 'Skavlan' TV show, Stockholm, Sweden, 2017-02-08 (c) Karin Törnblom / IBL XPBE
Prinsessan Märtha Louise gästar kvällens Skavlan. FOTO: Karin Törnblom / IBL

I augusti slog nyheten om den förestående skilsmässan mellan Märtha Louise och maken Ari Behn ner som en bomb. Hon vill inte prata om det i programmet, men när Fredrik Skavlan frågar om en högkänslig person kan leva med någon som inte är det svarar hon:

Annons

– Det kan ofta vara så att den högkänsliga personen känner sådant som ligger under och inte tas upp i ett förhållande. En sådan person känner det fortare. Den som är högkänslig kanske stoppar undan det och säger att det inte är några problem.

Märtha Louise har i dag lärt sig både att leva med sin högkänslighet och med sin roll i kungafamiljen.

– Det fanns en period då jag upplevde att bilden av mig som folk hade, hur jag skulle vara, var så långt ifrån mig själv. Och då skulle jag försöka förena de två bilderna till att bli mig. Så det har jag jobbat mycket med.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Sofias skönhetsingrepp alla pratar om

LÄS OCKSÅ: Petter Stordalens löfte till dödssjuka frun Gunhild

FOTO: Ibl

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons