Petter Stordalens löfte till dödssjuka frun Gunhild

Petter Stordalen rankas som en av världens främsta entreprenörer och beräknas vara god för 13 miljarder. Men enligt läkarna kan inga pengar i världen ändra på hustrun Gunhilds dödsdom.

Hotellmiljardären Petter Stordalen, 53, rankas som en av världens främsta entreprenörer. I senaste avsnittet av “Framgångspodden” delar norrmannen med sig av sina bästa karriärtips. Men vid sidan om succén har Petter, de senaste åren, dragits med döden hack i häl. År 2014 fick hans stora kärlek i livet, hustrun Gunhild Stordalen, 37, veta att hon i värsta fall bara hade ett par år kvar att leva. Hon hade drabbats av den obotliga bindvävssjukdomen Systemisk skleros, en åkomma som gör att kroppens immunförsvar felaktigt attackerar de egna vävnaderna.

– Döden skulle komma gradvis. Äta upp mig bit för bit, tills jag långsamt skulle sjukna in och till slut ta mitt sista andetag, berättade Gunhild i “Sommar i P1”.

Stockholm Food Forum

Petter och Gunhild blev ett par 2006 och gifte sig fyra år senare.

Men genom en alternativ behandlingsmetod lyckades paret bromsa sjukdomsförloppet. Dock var lyckan kortvarig och sjukdomen var kort efter tillbaka.

LÄS OCKSÅ: Petter Stordalens fru dödligt sjuk: ”Det har varit en förnekelseprocess”

Petter berättar i podcasten att väggen mellan liv och död många gånger är tunn.

– Du kan gå ut idag och bli överkörd av en bil.

På frågan om han själv är rädd för döden svarar han:

– Vi har pratat enormt mycket om livet, som människa älskar jag att prata om möjligheter. Jag är rädd för mycket, men inte för döden. Jag lägger istället ned min dos på att leva.

Hans främsta uppgift är att hålla sin hustru vid liv.

– Jag ska backa henne med allt jag har, säger han bestämt innan han går in på djupet och förklarar den enorma kärlek han känner för sin hustru.

'Skavlan' TV show, London, Britain - 23 Mar 2015

Gunhild tappade allt sitt hår efter cellgiftsbehandlingen.

Första gången han träffade henne visste han att hon var en på miljonen.

LÄS OCKSÅ: Gunhild Stordalen efter dödsdomen: ”Jag kände hur sjukdomen spred sig i min kropp”

– Jag var förälskad efter första dejten och jag är ännu mer förälskad idag.

Om hustruns gripande framträdande i radio säger han:

– Jag tror att hon avslutade det med följande ord “Jag är inte längre rädd för att dö, men jag har aldrig haft så mycket att leva för”. Det tycker jag var ofantligt vackert. Och hon kommer att leva länge, så enkelt är det, säger han bestämt.

Petter och Gunhild tänker besegra sjukdomen och läkarnas dystra prognos.

– Hon var inte bara en på miljonen för mig. Hon fick också en sjukdom som är en på miljonen. Men hon är också en på miljonen som kan klara av att fightas med den här sjukdomen och lyckas bli frisk.

LÄS OCKSÅ: Efter det svåra sjukdomsbeskedet – nu hyllas Gunhild Stordalen för sin hårlösa intervju  

Foto: Ibl.

Senaste nytt