Prins Daniels miss i SVT:s direktsändning under Tidernas hockeygala

18 nov, 2022 
Prins Daniel under hockeygalan på SVT
Torsdagskvällen var en stor dag för hockey-Sverige som firade 100 år.
Det firades med Tidernas hockeygala på SVT.
Här dök prins Daniel upp och gjorde en riktig miss i direktsändning.
Annons
Prins Daniels tabbe i direktsändning – se klippet här!
Prins Daniels tabbe i direktsändning – se klippet här!

Svensk ishockey firar i år 100 år – detta firades med Tidernas hockeygala på Avicii arena i Stockholm för att hylla de bästa spelarna och prestationerna genom åren.

Flera prestigefulla priser delades ut under kvällen och det största priset av de alla – Tidernas bästa hockeyspelare – hade vår egen prins Daniel den stora äran att dela ut inför publiken och tv-tittarna.

Prins Daniel tar plats på scenen och säger några välvalda ord innan han ska presentera vinnaren – men här blir det fel. Som vi alla vet har Globen fått ett nytt namn och är nu uppkallat efter artisten Tim Bergling, känd som Avicii. Globen heter numera Avicii arena.

– Vilken kväll här i Globen för oss hockeyälskare, mycket känslor och otroligt härligt. Jag har den stora äran att få dela ut priset till tidernas bästa hockeyspelare, berättade prins Daniel på scen under sändningen.

Prins Daniel visade sitt stöd till ALS-sjuka Börje Salming

Det var tidigt in i sändningen som tittarna kunde lägga märke till att prins Daniel var på plats i publiken för att hylla sportlegendarerna.

Annons

Bara efter någon minut reste sig samtliga gäster i arenan för att ge sitt stöd och sina hyllningar till den ALS-drabbade Börje Salming. Legendaren hade bara dagarna innan hade blivit hyllad för sina imponerande insatser i Toronto som en av världens bästa NHL-spelare genom tiderna.

Arenan fullkomligt kokade av de stående ovationerna och högljudda applåderna. Bland gästerna kunde man bland andra se Peter ”Foppa” Forsberg – men även andra celebriteter som den förre idrottsministern Amanda Lind och inte minst prins Daniel som visade sitt stöd till Börje och hans familj.

”The King” blev hyllad i Toronto natten till söndag

Det var minst sagt en kväll full av känslor, legendariska sportögonblick och fina priser. Men det som framkallade allra mest känslor var ändå närvaron av Börje.

Börje Salming kallas ”The King” i Toronto sedan han debuterade för klubben redan 1973 som en av de första européer i NHL. Han är en av de bästa, och mest respekterade, spelarna i klubben Toronto Maple Leafs historia.

Annons

Därav flögs han och sin familj till Toronto för att hyllas av en full Scotiabank Arena, Toronto Maple Leafs hemmaplan.

– Han var så klart ledsen, men han njöt också. Jag hoppades att han skulle ta in allt och förstå, och det kändes som att han gjorde det. Man såg hur han lyste upp och märkte att det här betydde mycket för honom, sa Börjes dotter Bianca Salming om hyllningen.

FOTO: SVT

Annons