LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Plura Jonssons attack mot Tommy Körberg efter Så mycket bättre

11 feb, 2021 
Tommy Körberg, Plura Jonsson
Plura Jonsson har varit med i Så mycket bättre två gånger – den allra första säsongen och nu i somras.
I podden Poddkarusellen berättar han om sina minnen från inspelningarna. Och nu visar det sig att han har ett och annat att säga om Tommy Körbergs Stad i ljus.
– Hatar den låten, säger Plura.
Annons
Allt du vill veta om Tommy Körbergs barn AntonBrand logo
Allt du vill veta om Tommy Körbergs barn Anton

Per ”Plura” Jonsson, 69, är en svensk legendar inom artisteriet. Han föddes i Norrköping och kan titulera sig som låtskrivare, sångare, gitarrist och författare.

Många känner igen honom från sin medverkan i bandet Eldkvarn, som han även var med och grundade. Men på senare år har han synts till en hel del i tv-rutan, bland annat som programledare för tv-programmen Pluras kök och Pluras paradis.

Tittarna har också kunnat se Plura i TV4:s succéprogram Så mycket bättre där han förde liv i en hel del gamla hits, men han har även synts till som tävlande TV4:s Stjärnornas stjärna.

Pluras historia med Så mycket bättre

Plura var med i Så mycket bättre redan när den första säsongen spelades in. I somras var han högaktuell igen tillsammans med bland andra Benjamin Ingrosso, 23, Newkid, 30, Tommy Körberg, 72, och Lisa Nilsson, 50.

Som vanligt blev det succé och artisternas tolkningar av gamla låtar har spelats flitigt på radion under hela hösten. Men förutom Pluras känga till Benjamin Ingrosso var det även en låt som han verkar ha extra svårt för.

Annons

I podden Poddkarusellen som Plura precis startat tillsammans med Mauro Scocco, 58, har han nu berättat vad han tycker om artisterna som gjorde honom sällskap på Gotland i somras.

– Alla är såna där Idol-artister nu. De kan dansa, jonglera, gå på händerna och sjunga tre strukna C samtidigt och spela piano med fötterna, säger han.

Så mycket bättre 2020
Plura och gänget i Så mycket bättre.

Pluras känga till Tommy Körberg och Newkid

Trots att Plura ofta pratar i gåtor så måste man ändå konstatera att han minst sagt verkar tycka att dagens artister gör något bra. Däremot verkar han inte riktigt ha stenkoll på vilka de är och vad som gjort dem kända.

– Du tittade på Newkid flera gånger som att ”där är den där jäveln igen, fixar han ljuset eller”, skämtade Mauro Scocco i podden.

Annons

Men nu berättar Plura en lite oväntad sak. Till skillnad från resten av svenska folket så gillar han nämligen inte Tommy Körbergs Stad i ljus.

– Jag hatar den låten. Jag älskar Tommy Körberg men Stad i ljus tycker jag är en piss-låt, säger han om när Newkid skulle tolka just den låten.

– Jag surnar till där. Och då frågar Newkid ”vad är det som händer Plura?”, vadå händer tänkte jag. Han tjatade hela tiden så till slut sa jag ”gå och lägg dig.”

FOTO: Karl Melander/TT, Karin Törnblom/TT

Annons