Sveriges mästerkock-Jimmy ber om ursäkt – efter opassande orden

Jimmy Guo

Jimmy Guo är en av finalisterna i Sveriges mästerkock 2022 och har alltså chans att ta hem vinsten i programmet. Men i det senaste avsnittet gör kocken en pinsam miss – vilket han nu ber om ursäkt för.
1:00

Efter reklamen: TV: Chocken i Sveriges mästerkock – frieri i direktsändning

(1:00)

Sveriges mästerkock är ett av svenska folkets mest omtyckta matlagningsprogram. I tävlingen är det 12 amatörkockar som varje vecka slåss om en plats närmare finalen där de kan vinna det eftertraktade kokboks-kontraktet som kan kickstarta deras karriär.

Nu är det finalvecka av programmet och de två finalisterna som tävlar om vinsten är Adam Thulin, 21 och Jimmy Guo, 30.

Avslöjandet om taktiken i Sveriges mästerkock – ”googlar”

I programmet får de tävlande kockarna olika utmaningar. Kocken Jimmy Guo har tidigare avslöjat till Hänt hur tävlingarna kan gå till:

– Vissa tävlingar fick man ingen tid alls, det var ju liksom pang på, uppgiften är körd, ingen tid att fundera eller typ googla. Vi hade ju för det mesta inga telefoner. Två tredjedelar av tävlingen lämnade vi in mobilerna och då förutsätter man ju att man kan det vi ska göra, sa Jimmy och fortsatte:

Mästerkocken-Adams nya avslöjande om kärleken: ”Jag är...”

– Man hinner ofta få någon minut att titta in i skafferiet och man hinner ofta planera. Man får kanske 5-10 minuter så att man vet exakt vad man ska plocka. Då fick man ibland ha sina mobiler och googla.

De pinsamma orden till jurymedlemmen – ”förlåt”

Finalen av Sveriges mästerkock närmar sig med stormsteg och snart får vi veta om Jimmy Guo eller Adam Thulin står som årets vinnare. När pressen ökar kan det vara lätt att göra misstag, vilket är något som Jimmy Guo råkas med i det senaste avsnittet, när han vänder sig till jurymedlemmen Mischa Billing och frågar:

– Mamma kan du kolla hur kycklingen…, säger Jimmy medan jurymedlemmen Mischa Billing börjar skratta.

– Förlåt, sa jag mamma?, frågar Jimmy chockat.

– Jag råkade kalla Mischa för mamma i köket. Det är faktiskt jätteroligt, säger han efteråt och skrattar.

SENASTE NYTT!

Ellens markering mot pappa Tareqs nya flickvän
Mästerkock-Jimmys starka känslor för Adam