Pia Åkermans dolda kamp i Robinson 2020

Pia Åkermans dolda kamp i Robinson 2020
Pia Åkerman berättar nu om skräckdygnen på Robinson-ön.
I flera dagar levde hon på bara vatten.
– Jag blev blytung i benen, säger hon till Hänt.
Annons
Robinson är just nu i fullgång på Tv4 och bjuder i vanlig ordning på en hel del dramatik. Pia Åkerman, 70, är en av årets deltagare. För Hänt berättar hon varför hon sökte till programmet nu.

– Jag bodde i Kanada i 33 år, då kollar man mycket på programmen Surviver och Fear Factor, vilket jag gärna ville vara med i då. Men jag sökte aldrig dit för där måste man äta en massa maskar och gristungor och sådant, så jag la det lite på hyllan och sen när jag kom till Sverige så tänkte jag mer och mer på Robinson, säger hon.

Annons

När hon flyttade till Visby lärde hon känna en gammal Robinson-deltagare som fick henne att inspireras att vara med.

Annons

– Jag har lärt känna Daniel Sjökvist som också bor här på Gotland och genom honom blev jag väldigt tänd på Robinson, berättar hon.

Tuffa dygn på Robinsonön

Pia fick dock en tuff start i programmet. För sin ålder blev hon utröstad ur sitt lag redan första dagen. Men senare i programmet tycker hon sig inte märka av åldersskillnaden.

– Vi var väldigt jämställda i laget, man känner inte av åldern om man är frisk och stark. Det är bara när man ser sig själv i spegeln som jag märker det, då kan jag hoppa till lite, säger hon och skrattar och fortsätter sedan:

– Efter första dagen märkte jag aldrig av åldersskillnaden. Jag kände mig jämnårig med de andra på ön, speciellt utan mobiler och sociala medier.
Annons

Men utöver den härliga gemenskapen på ön var inte allt en dans på rosor för Pia. Under några dagar fick hon inte i sig en enda matbit. De hade bara tillgång till kokosnötter och hon fick inte ner en enda bit kokos.

– Jag hade problem med maten. Jag kände mig väldigt näringsfattig, jag blev blytung i benen dessa dagar. Det var jobbigt. Jag kunde inte äta kokosen, vilket gjorde att jag bara drack vatten i några dagar, då vi inte hade inget annat än kokos. Jag kunde verkligen inte få ner den för den var så torr och trådig, säger hon.

Pia mådde väldigt dåligt under dessa dagar och hade knappt någon energi.

– Men sen vid tävlingarna gick det ändå, då levde man på adrenalinet, säger hon.

FOTO: Tv4/Tv4play
Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…