LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Philippa Parnevik talar ut om sjukdomskampen – så mår hon idag

04 jun, 2023 
PHILIPPA PARNEVIK, PARNEVIK
För drygt tre år sedan fick Philippa Parnevik beskedet att hon fått hudcancer.
Nu berättar hon hur hon mår idag och den tuffa tiden när hon fick beskedet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Avslöjandet om bebisens kön – Peg Parnevik om att bli mosterBrand logo
Avslöjandet om bebisens kön – Peg Parnevik om att bli moster

Det var i januari 2020 som Philippa Parnevik, 24, gick ut med att hon hade drabbats av hudcancer.

”Vår älskade dotter Philippa Parnevik har valt att dela med sig av sin erfarenhet av Melanoma (hudcancer). Hon vill uppmana alla att kolla sig i tid. Älskar att hon väljer att försöka dela med sig för att hjälpa någon annan.” skrev mamma Mia Parnevik då.

Nu har det gått drygt tre år sedan dess och idag är Philippa friskförklarad, men det var minst sagt jobbigt när hon fick beskedet, berättar hon i Efter fem.

Philippa Parnevik om sjukdomsbeskedet

När Philippa fick beskedet om hudcancer hade hon precis flyttat till Tokyo för att starta ett nytt liv där. Men planerna fick sig en rejäl vändning.

– Jag hade ingen koll på hudcancer alls, men jag hade mycket historia med att tappa mycket hår. Så jag gick till min läkare för att bara kolla mitt hår. Men som tur var hade jag shorts på mig den dagen, så när jag gick därifrån så stoppade de mig och sa att de att de såg något på mitt ben som de ville skära av och skicka in och se om den är farlig eller inte. Så de gjorde det, men nästa dag skulle jag flytta till Tokyo, säger hon och fortsätter:

Annons

– Så jag var såhär, men gud kan jag fortfarande flytta? Men de sa “ja ja, åk, om det är något så ringer vi upp dig”. Sedan, en vecka senare så var jag ensam i Tokyo och då fick jag ett samtal där de berättade att de hittat malignt melanom och att jag behövde flyga hem så fort som möjligt och operera mig.

Så mår Philippa Parnevik idag

Med andra ord var det ett tungt besked följt av operation för Philippas del. Idag är hon friskförklarad, men hon har minst sagt fått respekt för solen.

– Jag mår bra idag, nu är jag friskförklarad. Men jag måste ändå åka in var tredje månad, både för min psykiska hälsa men också mentala hälsa så gillar jag att ha koll på att jag kommer vara okej. Jag mår bra, men jag har en enorm respekt för solen.

– Jag skulle säga att brännan är inte värt det, att vara brun är inte värt det. Man måste respektera solen och förstå att den är stark och farlig. Det är inte värt att pressa i solen.

FOTO: TV4, Christine Olsson/TT

Annons