TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Philippa Parnevik har drabbats av hudcancer

17 jan, 2020 
AvStina Dahlgren
Philippa Parnevik har drabbats av hudcancer
Philippa Parnevik har drabbats av hudcancer.
Nu uppmanar hon sina följare att vara försiktiga och att testa sig ordentligt.
”Var inte dum och sluta som jag.” skriver hon.
Annons
Familjen Parnevik säljer lyxvillan i Florida – se galna utgångsprisetBrand logo
Familjen Parnevik säljer lyxvillan i Florida – se galna utgångspriset

Philippa Parnevik, 20, blev ett känt ansikte när hon tillsammans med sin familj syntes i egna realityserien Parneviks på TV3. I fyra säsonger fick tittarna lära känna pappa Jesper, 54, mamma Mia, 51, och barnen Peg, 24, Penny, 23, Philippa, och Phoenix, 19.

Philippa har inte gjort lika mycket väsen av sig som resten av sin familj och hon håller sig ofta i bakgrunden. Just nu är hon bosatt i New York där hon studerar på Fashion Institute of Technology. 

Philippa Parnevik berättar om sin hudcancer

I ett inlägg på Instagram berättar tv-profilen nu att hon drabbats av hudcancer.

”Min läkare ville att jag skulle uppmuntra alla jag känner att testa sin hud !!! Melanom är ledande inom hudcancer i det som leder till dödsfall hos unga kvinnor.” skriver Philippa Parnevik.

På bilden sitter hon på ett golv med jeansen uppkavlade till knät. Längst hennes smalben löper en lång rand med flertalet stygn och i sin hand håller hon en spatel med kräm på. På golvet bredvid ligger ett avtaget förband med vad som ser ut att vara blod på.

Annons

”Var inte dum och sluta som jag. Testa din hud, det tar bara 5 minuter och kan rädda ditt liv. Det är så så så så så viktigt” avslutar Philippa Parnevik.

https://www.instagram.com/p/B7Y0mO0nVtC/

Mia Parnevik lyfter sin dotters ord

I kommentarsfältet har nu tusentals personer visat sitt stöd till Philippa Parnevik. Mia och Penny Parnevik har postat flera hjärtan och Peg Parnevik hyllar sin syster.

”Jag älskar dig min starka otroliga syrra”, skriver hon.

På sin egen Instagram har Mia Parnevik dessutom delat både Philippas bild och hennes ord.

”Vår älskade dotter @philippaparnevik har valt att dela med sig av hennes erfarenhet av Melanoma (hudcancer). Hon vill uppmana alla att kolla dig i tid. Älskar att hon väljer att försöka dela med sig för att hjälpa någon annan.” skriver Mia Parnevik.

I kommentarsfältet skriver Mia Parnevik mer om ingreppet:

”Tyvärr var dom tvungna att ta både långt och djupt, men ett ärr är bara ett ärr”, skriver Mia.

FAKTA: Malignt melanom kan förekomma var som helst på kroppen. Enligt Cancerfonden är ett vanligt första symtom att ett födelsemärke börjar växa, klia eller ändra färg och form. Vid malignt melanin är en operation i många fall tillräcklig behandling och enligt Cancerfonden botas mellan 80-85 procent av alla patienter.

FOTO: TT, Instagram

Annons