LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

PG Gyllenhammars dotter får inte arvet: ”Dubbla känslor runt det där”

19 apr, 2024 
Maria Broberg
Per Gustaf ’’PG’’ Gyllenhammar är en svensk legend inom näringslivet.
Nu berättar hans dotter Cecilia om pappans jättelön i uppväxten och om arvet hon inte kommer att få se röken av.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgrens BÄSTA spartips – så får hon pengarna att räcka: ”Mycket billigare”Brand logo
Pernilla Wahlgrens BÄSTA spartips – så får hon pengarna att räcka: ”Mycket billigare”

Pehr Gustaf Gyllenhammar, 88, ibland kallad PG Gyllenhammar, är en svensk före detta näringslivsprofil och politiker.

Mellan 1971 och 1983 var han verkställande direktör i AB Volvo, och från 1983 till 1993 arbetade han som styrelseordförande i bolaget.

PG har alltså fyra barn från sitt tidigare förhållande med Christina Engellau.

Och i en ny intervju med Icakuriren berättar Gyllenhammars dotter, Cecilia Gyllenhammar, om pappas stora arv.

Cecilia Gyllenhammar om arvet: ’’Bye bye’’

Cecilia Gyllenhammar är idag en svensk författare. Hon har bland annat skrivit böckerna En spricka i kristallen, Stäpplöperskan, och Sängkammartjuven.

Till Icakuriren berättar Cecilia upp om sin pappas arv som hon inte kommer att få när han dör.

Annons

– Tyvärr är det bye bye med arvet, pappa flyttade ju till Kanada med sin nya fru. Det är dubbla känslor runt det där, säger hon till tidningen.

Idag menar Cecilia att hennes relation till sin pappa PG har blivit bättre, och att den inte längre handlar om pengarna.

– Jag kan visa pappa att jag älskar honom – utan hans pengar. Samtidigt är det klart att pengar är viktigt också för mig. Man vill ju leva ett okej liv. Äta, och ha någonstans att bo, det är a, b och c. Numera kan man nog kalla mig fattig­miljonär. Jag har en lägenhet, men inga pengar.

Cecilia Gyllenhammars uppväxt – levde på föräldrarna

Båda föräldrarna till Cecilia hade det bra ställt under hennes uppväxt. Hon växte bland annat upp i ett hem som var fyllt av konst och antikviteter. Även maten var exklusiv – den tillagades av hushållerskor.

Livet ser dock annorlunda ut för Cecilia idag. Hon fick en del pengar från hennes mammas arv när hon gick bort 2008 – men berättar att dem pengarna snart är borta.

– Jag växte upp med en pappa som hade en jättelön. Själv har jag snart levt upp arvet som jag fick från mamma, säger Cecilia till Icakuriren men fortsätter vara ärlig med varifrån hon kommer:

– Man kan väl säga att jag har gjort en långsam klassresa nedåt. Under stora delar av livet har jag levt på mina föräldrar, genom arv och grejer, det är väl inget att sticka under stol med.

FOTO: TT

Annons