Därför flyr PG Gyllenhammar och 38 år yngre frun Lee från Östermalm

12 feb, 2021 
AvCharles Thulin
PG Gyllenhammar har gift sig med en 38 år yngre fru.
Nu har paret tvingats flytta från fashionabla Östermalm och lämnat Sverige.
Annons
5 svenska kändisar som bär sina ärr med stolthet
5 svenska kändisar som bär sina ärr med stolthet

Här berättar PG med egna ord varför.

Företagsledaren och forne Volvobossen PG Gyllenhammar, 85, skapade rubriker när han 2013 gifte sig med kanadensiskan Lee Welton Croll, 47. Deras dotter Barret föddes 2016, PG:s femte barn.

PG Gyllenhammar och Lee Welton Croll.
PG och Lee.Alex Ljungdahl/Expressen/TT

För några år sedan bosatte sig familjen på Östermalm i Stockholm. Ett misstag!

✔︎ Det här är Pehr G Gyllenhammar

Ålder: 85.
Karriär/yrke: Före detta företagsledare, bland annat vd för AB Volvo. Idag konsult i eget bolag.
Familj: Frun Lee Welton Croll, 47, och gemensamma dottern Barret, 5. Från tidigare äktenskap med Christina Gyllenhammar vuxna barnen Cecilia, Charlotte, Oscar och Sophie, och även barnbarn.
Bor: Toronto, Kanada.

PG berättar nu att de vantrivdes så otroligt i den flådiga stadsdelen att de kände sig tvungna att emigrera till Toronto, Kanada.

– Vi trivdes helt enkelt inte särskilt väl där. Vår vantrivsel var framför allt kopplad till hur min fru blev bemött. På Östermalm där vi bodde var folk inte särskilt vänligt sinnade mot henne på grund av att hon var utlänning, säger PG till Icakuriren, enligt GT.

Annons

Han anser att det är värst på Östermalm och har inga problem med övriga delar av huvudstaden.

– Det fanns en snorkighet. Andra delar av Stockholm är bebodda av mer sansade människor, men klicken som leder Stockholms sociala liv är inte särskilt rolig.

Trots att PG är till åren är det inte tal om pensionärsliv. Han tränar med en personlig tränare och arbetar näst intill heltid. Han försöker lära sin yngsta dotter Barret svenska men ”det går väldigt trögt”.

PG är klar med Sverige och nöjer sig att komma på besök då och då. I Sverige har han fyra vuxna barn i åldrarna 59 till 51.

Han berättade förra året för Göteborgs-Posten hur han och familjen bor i frivillig karantän till följd av den pågående pandemin.

PG Gyllenhammar har tidigare berättat att han ofta funderar på den värld hans femåriga dotter kommer växa upp i.

– Vi hoppas också att vår dotter ska växa upp till en person med empati och medkänsla för andra. Vår förhoppning är att hon inte dras in i det egocentriska fokus som verkar så vida spritt bland unga som ett resultat av de sociala mediernas utbredning.

Annons

Foto: TT

Annons