Petters ärliga ord om nya livet med hustrun: ”Jättejobbigt”

Petter Askergren och hustrun Michaela
Petter Askergren och hans fru Michaela har ifrågasatts för sitt familjeval.
Nu talar rapparen ut i Så mycket bättre om hur de bröt upp från Stockholm och hur han nu pendlar för äldsta sonens skull.
– Jag insåg att jag kommer inte att få ihop den här ekvationen, säger Petter.
Annons

Rapparen Petter Alexis Askergren har de senaste 20 åren regerat på den svenska hiphopscenen. Men samtidigt har han även roddat familjelivet som fembarnspappa vid sidan av, och i lördagens Så mycket bättre talar han ut om det annorlunda upplägget med hustrun Michaela Fröstad.

Annons

För några år sedan bröt de upp från livet i Stockholm och köpte hus i Åre. Samtidigt som de delvis tvingas bo ifrån varandra, något Petter berättar om för de andra artisterna under en middag.

– Vi bodde lång tid runt om i Stockholm, men min fru, jag märkte att hon var ganska olycklig av att bo i Stockholm för hon hade spenderat en ganska stor del uppe i fjällen. Hon hade en så otroligt stark dragningskraft till det, säger Petter.

Annons

Petters liv med äldsta sonen

Samtidigt var det inget lätt beslut, mycket på grund av att Petter behöver befinna sig i Stockholm för sin karriärs skull – men allra mest för att hans äldsta son Alfons, 16, från en tidigare relation bor i huvudstaden.

– Jag insåg att jag kommer inte att få ihop den här ekvationen med mitt yrke, det jag håller på med, jag ska vara pappa till min äldsta son och så har jag den här familjen med henne, säger Petter ärligt i programmet och fortsätter:

– Det var bara en logistik som var helt galen. Till slut insåg jag att det här kommer nog inte fortsätta bra om inte hon är på en plats där hon är lycklig.

Lösningen blev till slut att Petter och frun Michaela flyttade till de jämtländska skogarna. Artistens äldsta son bor kvar i Stockholm och Petter är den som pendlar fram och tillbaka. Han erkänner att det kan vara tärande, men att han samtidigt imponeras av sin fru som vissa veckor är ensam med de övriga fyra barnen RoninLexusVita och Belle.

Annons

Petters hyllning till frun Michaela

– Jag tycker att det är jättejobbigt, men så ska man veta att vara själv med fyra barn också det är en jädra utmaning.

Även om Petter och Michaela till slut lyckats få ihop ett liv som fungerar för dem, så upplever rapparen att han ofta för försvara deras familjeval och levnadsstil. Något han själv förvånas över.

– Vi har på något sätt hamnat i någon sorts harmoni. Vi båda drar ju, hon drar ett jättelass och jag drar olika lass också, det är priset man får betala, säger Petter och avslutar:

– Men ska man se belöning så är det, ja, men vi kan i alla fall. Min familj, framför allt hon, befinner sig på en plats som hon faktiskt mår bra av att vara på. Och det är det som är det viktiga i det här.

Annons

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…