TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Petter Stordalen om avståndet till Gunhild: "Jag förlorar henne hellre"

30 jul, 2018 
Malin Ljung
Gunhild och Petter Stordalen
Petter Stordalen ser knappt skymten av hustrun Gunhild som reser runt om i världen för att marknadsföra sin hälsoorganisation. Nu talar han ut om avståndet mellan dem: "Jag förlorar henne hellre än att begränsa henne", säger han till SvD.
Annons

Petter Stordalen, 55, är en framgångssaga utåt sett – han äger 193 hotell och har fler än 16 000 anställda. Men vägen dit har inte varit gratis, nu erkänner han i en intervju med Svenska Dagbladet att framgången har haft ett pris.

– Jag har nästan inga vänner, säger han.

De senaste åren har dessutom varit tuffa för honom. Hustrun Gunhild Stordalen, 39, drabbades 2014 av den obotliga bindvävssjukdomen systemisk skleros. I två omgångar har hon genomgått två experimentella behandlingar i Nederländerna, och båda gångerna har Petter Stordalen funnits vid hennes sida.

Läkarna har ännu inte gett besked om hur behandlingarna har påverkat sjukdomen, men Petter Stordalen säger att han trots allt är glad för den tiden de hade tillsammans. För trots att Gunhild var svårt sjuk vid båda tillfällena så fick det dem att stanna upp i den hektiska vardagen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag skulle göra allt i världen för att Gunhild inte skulle vara sjuk. Samtidigt sätter jag enormt värde på den tid vi hade i Amsterdam för då hade vi tid. Vi snackade om allt. Nu är hon mycket bättre och då har vi inte tid.

Annons

Istället reser hustrun runt om i världen med sin hälsoorganisation EAT, och det är mer ofta än sällan som hon gör turnén utan maken vid sin sida. Och det finns en anledning.

– När Gunhild kom ut från sjukhuset andra gången kände hon att hon har ont om tid, att hon har bråttom. Hon ska göra så jädra mycket, säger Petter Stordalen.

Även om det indirekt även kan innebära att deras tid tillsammans är begränsad och att deras vägar skiljs åt tidigare än de önskat så vill hotellmagnaten inte hindra hustrun från att satsa på annat än familjelivet.

– Idén med förhållandet var att vi skulle förverkliga våra drömmar. Men Gunhilds resa blev helt annorlunda. Min kunde du förutse, men inte Gunhilds. Hon är fucking one of a million. Jag vill aldrig begränsa henne, aldrig. Jag förlorar henne hellre än att begränsa henne, säger han.

Petter Stordalen och Gunhild gifte sig under spektakulära former i Marocko 2010, de har varit ett par i 12 år.

FOTO: Ibl, Stella

Annons