Petter Alexis Askergren bryter ihop i Så mycket bättre

Petter Alexis Askergren gråter i Så mycket bättre
Rapparen Petter Alexis Askergren bryter ihop i tårar i Så mycket bättre.
Anledningen är att han pratar om sin bästa vän - rapparen Eye-N-I.
– Fan vad jobbigt det här var, säger Petter i programmet.
Annons

Rappare Petter Alexis Askergren, 45, slog igenom för 20 år sedan med låtar som Mikrofonkåt och Vinden har vänt. Sedan dess har han regerat på den svenska hiphopscenen.

2010 var han med i Så mycket bättre på Tv4 tillsammans med bland annat Lasse Berghagen, Lill-Babs, Plura och September. Hans tolkningar av Tuff brud i lyxförpackning och Stockholm i mitt hjärta gjorde succé och blev några av det årets största hits.

Petter med i jubileumssäsongen av Så mycket bättre

När programmet i år firar sina tio år med en jubileumssäsong är Petter än en gång med som artist. I kväll sänds det tredje avsnittet för säsongen och rapparen pratar då om folk han tidigare har jobbat ihop med.

Annons

– Det är många som tror att det varit bara jag hela tiden men jag har jobbat med väldigt mycket människor omkring mig som varit bra. 

Annons

Han räknar upp flera av de som funnits vid hans sida genom åren för de andra som sitter runt middagsbordet.

– En kille som fått alldeles för lite krita är en kille som heter Eye-N-I. Han och jag gjorde ju… Oj gud.

Längre kommer inte Petter förrän det stockas i hans hals och rösten bryts. Han försöker på nytt och börjar berätta att de två gjorde låten Så klart ihop. Men nästan omedelbart måste han avbryta igen på grund av tårarna. 

– Fan vad jobbigt det här var. Vi gjorde massa musik tillsammans och det som hände var att av olika skäl så föll vi ut där runt 2003 när det började bli tuffare allting, säger Petter.

Blir överraskad av Eye-N-I i Så mycket bättre

Efter en turbulent tid där Petter kämpade med privata problem så kom han till sist på banan igen och idag är de åter igen bästa vänner.

Annons

Det han inte har en aning om är att Eye-N-I, eller Henrik Blomqvist som han heter, är på plats för att sjunga Petter och hans gamla låt Början på allt, den här gången tillsammans med Timbuktu. 

– Det blir som en hyllning så det känns kul, säger Eye-N-I.

Överraskningen blir en succé och Petters ansikte lyser upp när han ser sin gamla kollega och numera bästa vän på scenen. Efteråt kramar de om varandra.

– Jag är helt golvad, säger Petter. 

Eye-N-I överraskar Petter i Så mycket bättre
Här överraskar Eye-N-I Petter i Så mycket bättre.

Så mycket bättre sänds lördagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

Annons

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…