Petra Mede om kommentererna om vikten: ”Destruktivt”

Petra Mede

Programledaren Petra Mede, 52, är gravid med sitt andra barn. När Petra nyligen gästade Framgångspodden berättade hon om de negativa kommentarer hon fått möta gällande sin kropp.
– Man ställer sig på vågen nästa dag och har gått ner ett kilo, och tänker ”det är bra, jag har lyckats”.

0:41

Efter reklamen: Uppgift: Petra Mede tar över som programledare för Let’s dance

(0:41)

Den folkkära TV-profilen Petra Mede, 52, väntar nu sitt andra barn. Det var när hon nyligen gästade TV4:s Nyhetsmorgon för att berätta om sin bok, som Petra Mede i direktsändning också passade på att avslöja glädjebeskedet – hon är gravid i sjätte månaden.

Petra Mede berättade till programledaren Jenny Strömstedt, 49, att hon är enormt tacksam.

– Jag är så otroligt glad och lycklig och känner mig väldigt, väldigt privilegierad. Man tar en dag i taget. Inget är självklart, en graviditet är aldrig självklar. Jag längtar till vi är i mål, säger Petra Mede i programmet.

Blir mamma på egen hand

Tv-profilen har sedan tidigare dottern Adeline, 9, och även den graviditeten såg Petra till att hålla privat.

– Du har ju en dotter sedan tidigare, det var väldigt hemligt. Du är ju en väldigt privat person, säger Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon.

– Jag försöker, säger Petra Mede.

När Petras dotter Adeline var två år separerade Petra från sin dåvarande partner och har sedan dess levt som ensamstående. Under intervjun på TV4:s Nyhetsmorgon avslöjade Petra Mede hon den här gången gör graviditeten på egen hand.

– Jag gör det här själv som mycket annat, säger hon.

Gravida Petra, 52, visar upp magen för första gången

Fick beröm för att gå ner i vikt

Petra berättade nyligen under en intervju i Framgångspodden om sin tid som aspirerande balettdansör, och den sorg hon upplevde när hon som ung inte blev antagen i Svenska balettskolan.

– Det var så nära att jag kom in, men det gjorde jag inte.

Petra Mede och Alexander Pärleros, 37, pratar vidare om den destruktiva kultur gällande kroppskontroll och utseendefixering som kan förekomma i bland annat dansvärlden.

– Sa min danslärarinna att jag har blivit smal, då förstod jag att det var menat som en komplimang. Det är speglar på alla väggar, var man än tittar ser man sin kropp från alla olika vinklar, berättar Petra.

– Det är så destruktivt, det håller jag verkligen mot danskulturen. Jag hoppas det är bättre nu, fortsätter hon.

”Slöseri med tid”

Petra berättar vidare för Pärleros hur hon i sin bok Svindlande stunder i Blackeberg skriver om den kroppskontroll som tidigare infunnit sig i hennes liv, och illustrerar genom att berätta om hur en vanlig dag kunde bestå av små portioner och timmar av träning.

– Man ställer sig på vågen nästa dag och har gått ner ett kilo, och tänker ”det är bra, jag har lyckats”.

– Det är sådan slöseri på tid i våra korta liv att fixera sig vid.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!

Erics första ord efter kritiken mot Let's dance: ”Sjukt”
Petra Mede gravid i Let's dance – då beräknas hon föda