Pethers tårar efter beskedet i Lyxfällan: "Panikångest"

Pether har skulder på över en halv miljon och gör av med över 200 000 kronor varje år – på mer eller mindre ingenting. När sanningen om hans hemliga utgifter kommer upp till ytan bryter sambon Sofie ihop.

27-årige Pether från Gävle riskerar att förlora både sin åttaåriga dotter och sambo Sofie på grund av sin privatekonomi. Orsaken är hans enorma skulder som uppstått efter ett svårt spelmissbruk.

När paret får besök av “Lyxfällan”-experterna Patrick Grimlund och Magnus Hellberg framkommer det att Pether får ut 18 000 kronor efter skatt. Men hans månadsutgifter är dryga 40 000 kronor.

– Den mest horribla delen är lånen, totalt 14 800 kronor varje månad. Du betalar dem genom att ta nya lån, säger Patrick Grimlund och konstaterar:

Patrick och Magnus är inte nådiga när de presenterar Pethers hisnande utgifter.

– Om det här fortsätter Pether kom du troligtvis förlora allt. Du kommer förlora din sambo, du kommer kanske förlora vårdnaden om ditt barn, du kommer inte kunna försörja ditt barn och det gör du inte ens nu, du kommer förlora ditt hem.

– Det är ångest som bubblar upp när jag ser summan och ser vad jag satt mig i för situation. Det är nästan så jag får panikångest, den där halv miljonen hade vi kunnat ha till ett hus, säger Pether tårögt efter konfrontationen.

Pether och Sofie bryter båda ihop när de får se svart på vitt vad Pether slänger ut sina pengar på.

Programledarna räknar även ut att Pether har lån för 532 997 kronor. Utöver det dricker han 4-5 liter läsk varje dag, röker, äter skräpmat och spelar upp pengar på internet – en summa som landar på totalt 200 525 kronor per år.

– Jag mår dåligt när jag ser summan, säger Pether.

Den som tar beskedet hårdast är dock sambon Sofie som bryter ihop i tårar när hon får reda på Pethers hemliga utgifter.

– Det är egoistiskt när du tänker på dig själv medan jag får skrapa ihop mina sista pengar för familjen, för att betala för dig, för att betala för din dotter för, att vi ska ha mat.  Det är inget liv jag vill leva. Det hänger på dig nu, säger Sofie.

 

I kvällens program avslöjas hur det går för Pether, Lyxfällan sänds klockan 20.00 på TV3.

LÄS OCKSÅ: ”Lyxfällan”-Patrick fick två barn – på mindre än ett år: ”Det är lika stort varje gång”

LÄS OCKSÅ: Här bryter ”Lyxfällan”-programledaren ihop i tårar

FOTO: TV3

 

 

SENASTE NYTT!