ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peter Stormares okända koppling till Gustaf Skarsgård – så är de familj

28 jun, 2022 
Peter Stormare och Gustaf Skarsgård är två av Sveriges mest kända skådespelare – som båda dessutom har slagit internationellt!
Nu berättar Peter Stormare om den privata relationen till Gustaf.
Annons
Valter Skarsgård om strikta livsstilen inför kommande filmjobbetBrand logo
Valter Skarsgård om strikta livsstilen inför kommande filmjobbet

Hollywoodstjärnan Peter Stormare, 68, inledde karriären på Dramaten i Stockholm, då i egenskap av både skådespelare och regissör. Efter det kom genombrottet på vita duken med Ingmar Bergmans klassiker Fanny och Alexander.

Under 90-talet kom det stora internationella genomslaget. Sedan dess har han spelat mot stora filmstjärnor så som Robert De Niro, 78, och Tom Cruise, 59, och medverkat i filmer så som The Lost World: Jurassic Park, Armageddon och Fargo.

Peter Stormares vänskap med Stellan Skarsgård

En annan känd svensk skådespelare som slagit igenom utomlands är Stellan Skarsgård, 71.

Åttabarnspappan Stellan Skarsgård steriliserade sig vid 65 års ålder efter att ha fostrat en stor syskonskara, innehållande några av Sveriges mest populära skådespelare just nu. Däribland sonen Gustaf Skarsgård, 41, som själv fick sitt internationella genombrott med rollen som Floki i den populära tv-serien Vikings.

Annons

Stellan och Peter har mycket gemensamt. Förutom det uppenbara att de båda föddes på 50-talet, är svenska manliga skådespelare och är stora namn i Hollywood, så har de faktiskt en film gemensamt också. De båda har gestaltat karaktären Carl Hamilton i filmerna baserade på Jan Guillous, 78, romanserie.

Karriären åt sidan, Peter och Stellan är dessutom bästa vänner privat. Något som rapporterats av Svenska dagbladet och andra publikationer.

De två vännerna Stellan Skarsgård och Peter Stormare på filmfestivalen i Cannes, Frankrike år 1996. I mitten står Peters fru, då flickvän, Toshimi Stormare.
De två vännerna Stellan Skarsgård och Peter Stormare på filmfestivalen i Cannes, Frankrike år 1996. I mitten står Peters fru, då flickvän, Toshimi Stormare.

Peter Stormares okända relation till Gustaf Skarsgård avslöjad

Med vetskapen om Peter Stormares och Stellan Skarsgårds nära privata relation är det kanske inte så konstigt att Peter också skulle ha en koppling till Stellans son Gustaf.

Men vad är det för relation Peter och Gustaf har? Som han inte har till någon av de övriga barnen i Skarsgård-klanen?

Jo, det är nämligen så att Peter är gudfar, numera kallat fadder, till Gustaf. När Hänt når Peter för att bekräfta relationen delar han med sig av känslorna för det hedersfyllda uppdraget.

Visst är jag det – en mycket stolt gudfar”, skriver Peter till Hänt i ett privat meddelande.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Iris Edinger

Annons