Stellan Skarsgård har steriliserat sig: "Det räcker med åtta barn"

Stellan Skarsgård har steriliserat sig: "Det räcker med åtta barn"

Nu räcker det med barn i huset. Stellan Skarsgård sätter punkt – och steriliserar sig.

Han är en av våra största skådisexporter, bokstavligt talat. Stellan Skarsgårds, 64, skådespelande ungar har tagit över efter pappa som våra största svenska Hollywood-stjärnor. Medan Gustaf, 35, gör succé i Vikings, och Bill, 25, spelar blodsugande monster i skräckserien Hemlock Grove, syns Alexander, 39, som magrutade Tarzan på duken i sommar.

Ja, det finns så många skådespelande Skargårds att sajten BuzzFeed till och med gjort en guide till Skarsgårds.

skarsgard

Skarsgårds i massor!

Utöver Gustaf, Bill och Alexander har Stellan även barnen Sam, 33, Valter, 20, och Eija, 23, med exfrun My Skarsgård, 59. Han är också småbarnsförälder till sönerna Ossian, 6, och Kolbjörn, 3, som han har med hustrun Megan Everett-Skarsgård, 39.

Men nu sätter Stellan punkt. Det blir inga fler Skarsgårds. Stellan tycker att det räcker med barn i huset och häromveckan avslöjade han att han steriliserat sig.

– Jag har strippat det nu, säger han till DN.

Stellan och hustrun Megan har barnen Ossian och Kolbjörn tillsammans.

Skälet bakom ingreppet är enkelt.

– För att jag inte kan säga nej. För att jag inte vill ha tio barn. Det enda som är jobbigt med åldern är att jag nu måste hålla mig vid liv. Det hade varit skönt att slippa tänka på, säger Stellan.

Skådisen är just nu aktuell i deckarserien River där han spelar kriminalinspektören med samma namn som plågas av inre syner av sin mördade kollega. Stellan har hyllats för sina insatser som titelrollen.

– River har en fiktiv psykos, jag kallar den för River-syndromet. Människor som hör röster är oftast schizoida vilket betyder att de inte är så empatiska. River är hyperempatisk och har ändå de här hallucinationerna, tillägger Stellan för DN.

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN