LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peter Stormares kärleksaffär med Birgitta Andersson: ”Kramar”

19 jan, 2024 
Nu skvallrar den spirituella Dramaten- tillika Hollywoodstjärnan om sin romans med Birgitta ”Teskedsgumman” Andersson.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Beck-skådisarna går lös på röda mattan: ”Fake news!”Brand logo
Beck-skådisarna går lös på röda mattan: ”Fake news!”

Inför sin 70-årsdag bestämde sig skådespelaren Peter Stormare för att summera sitt liv i bokform. Resultatet blev Stormare – pojken från Arbrå. Men under skrivandet i fjol blev Peter sjuk, pulsen steg och han förstod att något inte stod rätt till.

Efter ett läkarbesök stod det klart att han drabbats av nokardios, en bakterie på lungan. Nu talar han om framgångarna med boken som skrevs under sjukperioden i Aftonbladet. Han är glad över nuvarande reaktioner på hans alster, som varit bra.

– Förvånansvärt bra för att vara en skådespelare, men det är ingen vanlig biografi, det är mer som ett mormorsbrev. Det är en summering av vad som har hänt under mitt liv.

Peter Stormare om boken: ”I Sverige har vi lite svårt att tala om sånt här”

I boken berättar han bland annat om andar och demoner som styrt hans liv, om besök från själar och spöken.

Annons

– Jag tror att i Sverige har vi lite svårt att tala om sånt här. Men jag tror att säkert 80 procent kanske har känt en närvaro från någon som gått till andra sidan. Sen vet man inte om det är dröm eller verklighet. Men för mig är det verklighet, sade han i Expressen under sommaren 2023.

Mötet med hustrun Toshimi leddes han till av hennes morfars ande.

– Jo, och det är lite konstigt, men också vackert. Hon skänkte mig frid. Men vi är också ganska lika. Jag är eremit och hon är eremit. Vi umgås aldrig med några. Med Toshimi har det varit som att komma fram. Att få vara den jag är, fortsatte han.

Det var i Japan för 27 år sedan han först lade sina ögon på Toshimi, 54.

– Det var ett möte i en teaterfoajé och vi blev stillastående båda två och bara tittade på varandra. Från den stunden fortsatte vi. Jag fick ha med mig min assisterande regissör som var japanska och pratade perfekt engelska när vi dejtade. Det var lite bisarrt, fnissar han i Aftonbladet nu.

Annons

Stormare om Birgitta Andersson: ”Släppte in mig och gav mig bekräftelse”

I intervjun berättar han även om tidigare romanser. Och Brigitta Anderssons, 90, namn kommer på tal. De dejtade under en period.

– Det var inte så seriöst, men det var lite kärlek och kramar. Det var som att hon släppte in mig och gav mig bekräftelse. Hon sa ”du kommer att kunna bli skådespelare, Peter. Ge det tid bara. Försök att statera och lär dig så mycket som möjligt”. Det var så jag började.

När han tänker tillbaka på tiden med ”Teskedsgumman” säger han:

– Att det var en välsignelse. Att hon kunde ta in mig i sitt liv. Det var bara under ett par–tre år, så det var en unik vänskap som inte direkt handlade om sexualitet utan mycket mer än så. Hon inspirerade mig.

Med hustrun har han dottern Kayia, 15. Dottern Kelly, 35, har han sedan en tidigare relation.

FOTO: TT

Annons