LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Peter Stormare tvingas operera bort kroppsdel – talar ut om sjukdomen

04 dec, 2023 
PETER STORMARE
Peter Stormare har haft några tuffa år bakom sig.
Under pandemin vändes hans liv upp och ner och kort därefter blev han plötsligt sjuk.
Nu berättar skådisen hur det egentligen står till med hälsan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Melins kändisdubbelgångare: ”Var är likheten?”Brand logo
Martin Melins kändisdubbelgångare: ”Var är likheten?”

Peter Stormare, 70, är en Sveriges kändaste skådespelare och har slagit igenom stort både i Sverige och i Hollywood. Men de senaste åren har inte riktigt varit en dans på rosor för hans del. Först kom pandemin som satte hans liv på spetsen och sedan fick han ett tungt sjukdomsbesked.

Vid sidan av alla skådespelar-jobb började Peter Stormare skriva sin egna intervjubok. Peter tackade ja till möjligheten tillsammans med journalisten Anna von Koch. Nu har boken kommit ut och den heter Pojken från Arbrå.

Men under pandemin blev det svårt för duon att samarbeta och de blev fast på varsin sida av Atlanten. De fick då tänka om helt med boken och Peter fick då skriva och Anna ta rollen som redaktör.

Peter Stormare fick dropp i åtta veckor

Kort därefter stötte Peter på ännu ett bakslag, men denna gång handlade det om hälsan. Han blev sjuk från ingenstans med hög puls och kände på sig att något var fel.

Annons

När han besökte läkaren fick han ett besked som skakade om allt. Peter Stormare fick diagnosen nokardios, en bakterie på lungan. Skådespelaren blev inlagd på sjukhus och senaste nyåret fick han fira med en slang i armen. Men boken fick han mycket tid till.

– Jag satt och skrev med dropp i åtta veckor. Sedan nio veckor på piller, har han sagt till Dagens Nyheter.

Behövde operera bort testikel och näsben

I en ny intervju med Expressen berättar Peter nu mer om sin sjukdom och att han opererat bort en testikel och ett näsben.

– I december ska vi se hur min hjärn- och lungröntgen ser ut, och om jag behöver en vända medicinering till. Jag måste fortsätta och gå och kolla mig. Men det är heller ingen vanlig sjukdom, och man famlar lite i mörkret. Det är vad det är. Men jag har klarat mig så här långt i livet! Hittills är det bara en testikel som har rykt, och ett näsben, säger han till tidningen.

Annons

Peter Stormare berättar vidare:

– Men jag börjar bli gammal, och när man blir gammal får man sjukdomar av det mest exotiska slag, säger Stormare och förklarar att infektionen han drabbats av heter nokardios, och ska sitta i hans vänstra lunga, säger han och fortsätter:

– Det känns konstigt för mig som aldrig har tagit mediciner att gå åtta veckor på dropp och tre månader på medicinering som fullkomligt slog ut mig fysiskt. Jag kräktes, sprang på toa.

Sedan flera år tillbaka är Peter Stormare bosatt i Los Angeles tillsammans med hustrun Toshimi Stormare, 54 och dottern Kaiya.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

Annons