LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Peter Stormare blev svårt sjuk – beskedet skakade om allt: ”Dropp i 8 veckor”

23 nov, 2023 
För ungefär ett år sedan var skådespelaren Peter Stormare med om en tuff sjukdomskamp.
Efter ett besök hos läkaren fick han ett besked som vände på allt.
– Dropp i åtta veckor, har han tidigare sagt till Dagens Nyheter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Viktor Frisk om sjukdomen och varför han inte ville berätta om den: "Ett rop på hjälp"Brand logo
Viktor Frisk om sjukdomen och varför han inte ville berätta om den: "Ett rop på hjälp"

Peter Stormare, 70, är en Sveriges kändaste skådespelare och har slagit igenom stort i Hollywood. När det gäller familjelivet lever han ett till synes normalt liv. Idag är han bosatt i Los Angeles tillsammans med hustrun Toshimi Stormare, 54 och dottern Kaiya.

Det är inte bara skådespel som Peter Stormare sysslar med, han är även författare och har skapat sin egna intervjubok. Det var i samband med sin 70-årsdag som Peter tackade ja till möjligheten tillsammans med journalisten Anna von Koch.

Men under pandemin blev det svårt för duon att samarbeta och de blev fast på varsin sida av Atlanten. De fick då tänka om helt med boken och Peter fick då skriva och Anna ta rollen som redaktör.

Peter Stormare blev svårt sjuk: ”Dropp i 8 veckor”

Kort efter det stötte Peter på ännu ett bakslag, men denna gång handlade det om hälsan. Peter blev sjuk från ingenstans med hög puls och kände på sig att något var fel.

Annons

När han besökte läkaren fick han ett besked som skakade om allt. Peter fick diagnosen nokardios, en bakterie på lungan. Skådespelaren blev inlagd på sjukhus och senaste nyåret fick han fira med en slang i armen. Men boken fick han mycket tid till.

– Jag satt och skrev med dropp i åtta veckor. Sedan nio veckor på piller, har han sagt till Dagens Nyheter.

Peter Stormare isolerar sig: ”Mår fysiskt dåligt av höga ljud”

Peter har tidigare avslöjat för tidningen Nära att han lider av misofoni, ett tillstånd som innebär att den drabbade kan reagera starkt på vissa ljud – såsom gäspningar, smaskande och knappande på tangentbord.

– Jag mår fysiskt dåligt av höga ljud. Jag kan inte vara i folksamlingar med mycket liv och rörelse. Trots att jag och min fru varit gifta i 25 år har vi aldrig haft några större bjudningar eller middagar hemma hos oss. Inga vänner, bara släkt och familj, fortsätter Peter som får smärtor i hela kroppen då någon tuggar på popcorn eller äter äpplen. I Nära berättar han att han lidit av syndromet sedan han var liten.

FOTO: Claudio Bresciani / TT

Annons