LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Peter Jöback på behandlingshem – vill inte prata om det: ”Börja gråta”

09 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Peter Jöback i Stjärnorna på slottet i SVT. Foto: SVT
Peter Jöback i tårar efter erkännandet om den tuffa perioden.
Tvingades ta in på behandlingshem.
– Jag tror inte längre på hemligheter, berättar Peter i en intervju.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför alla.Brand logo
Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför alla.

Vår folkkära musikalartist Peter Jöback har haft en lysande karriär som nog få vågar drömma om och som fortfarande blomstrar. Men artisteriets baksida visade sig redan när Peter var ung och efter år av försök att döva sina känslor med hjälp av droger och mer arbete blev snart en inläggning på ett behandlingshem den enda vägen framåt.

Peter Jöback i tårar: ”Jag kommer börja gråta om jag pratar mer om det här”

Peter Jöback har haft en lång och lysande karriär som fortfarande tar honom till scener utanför Sveriges gränser. Men bakom karriären ligger också ett extremt hårt arbete. 2022 släppte Peter skivan I feel good and I’m worth it, men det var långt ifrån sanningen om hur han egentligen mådde. Fyra år efter skivsläppet ringde han sig manager och förklarade att han inte orkade längre, utarbetad och med hög prestationsångest skrev han in sig på ett behandlingshem. Det var dock inte bara utbrändheten och prestationsångesten som fick Jöback att söka hjälp. Han hade också burit på känslor av ensamhet sedan barndomen som han dövade med mer arbete och droger.

Annons

– När jag kom dit bad de mig att berätta om min uppväxt och om min första sexuella erfarenhet. Jag berättade att jag var 12 år första gången jag hade sex med en äldre man på teatern. Och sedan hade jag sex med en till och en till. Då tittade behandlaren på mig och sa: ”Man har inte sex som 12-åring.” Jag undrade vad hon menade och hon svarade: ”Man har inte sex när man är 12 år, för då är man ett barn.” Jag hade inte fattat det, jag hade aldrig sett det på det viset. Jag kommer att börja gråta om jag pratar mer om det här nu, säger Peter Jöback till DN.

Peter Jöback tänker inte vara tyst längre

Även om Peter tycker att det är jobbigt att prata om detta då det rör upp många starka känslor menar han att det är ett viktigt ämne som han inte längre tänker vara tyst om.

– Jag vill vara öppen, jag tror inte längre på hemligheter. Jag har träffat så många människor, särskilt män, som inte vågar berätta om sexuella övergrepp. Själv trodde jag ju att mitt stora problem var att jag jobbade för mycket, att det andra – sexualiteten och självkänslan – var en bisak, men det hängde ihop. Jag fick ett nytt liv efter det, berättar Peter för DN.

FOTO: TT

Annons