LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Peter och Oscar Jöback delar på sig – flyttlasset har gått

08 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Peter Jöback kämpar med att balansera sin karriär med familjelivet.
I en ny intervju berättar han om sin flytt till London för att spela huvudrollen i Les misérables.
– Jag saknar att ligga bredvid min man, säger han till DN.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför alla.Brand logo
Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför alla.

Sveriges egna musikalstjärna Peter Jöback är aktuell som huvudrollen i musikalversionen av Les misérables. Musikalen har spelats på Sondheim Theatre i London och 2025 är det dags för världsturné. 15 konserter även ska sättas upp i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Men Peter Jöback uppskattar inte att spendera så mycket tid ifrån sin kära make och familj. I en ny intervju berättar han om saknaden och det speciella avtalet han lyckades förhandla sig till.

Peter Jöbacks ord om saknaden till maken

Peter Jöback och maken Oscar Jöback, 48, har kilat stadigt i över 20 år och tillsammans har de två döttrar. De bor i ett hus på Värmdö utanför Stockholm.

När Peter nyligen spelade huvudrollen i musikalen Les misérables såg han till att det inte skulle innebära för mycket tid ifrån familjen.

Musikalproducenten ville från början ha Peter på plats i tre månader men efter en förhandling blev det istället tre veckor av repetitioner och en månad på scen. Efter det behövde han åka hem till familjen igen.

Annons

– Med risk för att låta mallig, jag är ganska stolt över att jag fortfarande, vid 53-årsålder, får en huvudroll på West End. Men fysiskt och psykologiskt har det denna gång varit rätt slitsamt, berättar han för DN.

Saknaden av familjen och maken var stor men och även kroppen tog skada denna gång.

– Först skadade jag ryggen när jag skulle lyfta en motspelare under en repetition. Och så har jag haft svårt att somna, jag är uppe i varv när jag kommer hem. Det handlar nog lika mycket om adrenalinet som att jag är ovan vid att sova själv. Jag saknar att ligga bredvid min man helt enkelt. Vi har varit ihop i 22 år snart. Jag längtar väl hem, säger han.

Peter Jöback om barnen: ”Jag är glad att vi vågade”

Döttrarna Vega Lee, 10 och Iggy Lou, 9 kom som en skänk från ovan för paret. Paret delar vårdnaden av barnen med flickornas mammor.

– I och med att jag lever med en man var det verkligen inte självklart att jag skulle bli pappa. Jag är glad att vi vågade. Och att det gick! Att jag fick barn förändrade också synen på mina egna föräldrar. De är döda, jag dömer dem inte lika hårt – eller alls – längre, säger han till DN.

FOTO: TTAnnons