LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Peter Jöback lämnar landet – beslutet för familjen: ”Rena galenskapen”

06 mar, 2024 
Peter Jöback har lämnat Sverige för att ta sig an Londons musikalscener i sin nya stora roll. Men inför varje beslut prioriterar han vad som är bäst för familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför alla.Brand logo
Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför alla.

Folkkära artisten Peter Jöback, 52, fortsätter att bocka av stora och ikoniska roller inom musikvärlden.

Nu tar han lämnat Sverige för en period för att ta sig an huvudrollen i långköraren Les Misérables som rullar på med sju föreställningar i veckan, i Londons West End. Det är en av världens störa teaterproducenter som ligger bakom det hela, nämligen Cameron Mackintosh.

– Jag kände att jag var skyldig honom det, säger Peter i en intervju med Expressen.

Peter Jöback om sin nya stora roll: ”Knappt tre veckor”

I samma intervju förklarar sångaren att nerverna var många inför premiären. De korta repetitionstiderna hjälpte inte till.

– Jag är visst den artist i musikalvärlden som fått repetera kortast tid för en så här svårsjungen och omfattande roll. Man brukar få minst fem veckor. Jag hade knappt tre veckor på mig att sätta allt, säger han.

Annons

Men det upplägget har Peter själv godkänt, och beslutet grundade sig i vad som var bäst för familjen.

Peter Jöbacks beslut för barnen: ”Blankt nej”

På sidan om karriären är ju Peter lyckligt gift med maken Oscar Jöback, 48. Tillsammans har de även döttrarna Vega Lee och Iggy Lou. Så givetvis tar Peter alltid hänsyn till sin familj i första hand.

– Tre månader, det är vad man brukar spela som kortast. Det sa jag blankt nej till eftersom jag har barn som går i skolan hemma i Sverige, säger han och fortsätter:

– Cameron tjatade, så jag svarade: ”Jag har tre veckor för repetition och sedan kan jag köra i fyra veckor. Inte mer”, säger han och menar att det utefter förutsättningarna var rena galenskapen att hoppa på det här.

FOTO: Karin Törnblom/TT / TV4Play

Annons