LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4-profilen tar avstånd från Nyhetsmorgon – vill inte vara programledare

09 apr, 2024 
Maria Broberg
Marcus Noterius är Nyhetsmorgons flygande reporter och har tack vare det blivit ett kärt namn i våra svenska hem.
I en intervju med Hänt berättar han nu om anledningen till varför han inte vill vara programledare för Nyhetsmorgon – trots sina framgångar i tv-rutan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-Levin Larsson nobbar Bianca Ingrosso: ”För mycket”Brand logo
Farmen-Levin Larsson nobbar Bianca Ingrosso: ”För mycket”

Marcus Noterius, 48, är Nyhetsmorgons flygande reporter och har kanske blivit en av deras mest folkkära profiler. När vi ser honom i tv-rutan är han oftast ute på sina knäppa upptåg och Marcus tackar sällan nej till att testa på nya saker.

Till skillnad från kollegorna på Nyhetsmorgon är Marcus Noterius bosatt i Östersund. Där bor även hans två barn och ex-partner som barnen bor hos om vartannat.

Men då och då är han på plats i studion i Stockholm. Bara för någon vecka sedan exempelvis tog han plats i köket i samband med avslöjandet att han ska delta i årets säsong av Sveriges mästerkock VIP.

Marcus Noterius om det tuffa beslutet: ’’Nervös såklart’’

Till Hänt berättar nu Marcus Noterius om sina upplevelser från inspelningarna av Sveriges mästerkock och vad han tänkte innan han tackade ja till programmet.

– Jag var ju nervös såklart, men jag tänkte: ’’Det bara att köra och ge allt!’’, och det är väl det jag gör i mina morgonklipp också. Jag ger alltid mitt bästa och det gör jag verkligen här också. Tufft, men väldigt-väldigt roligt, berättar Marcus.

Annons

Han fortsätter sedan att dela med sig om upplevelsen när han lagade mat i Nyhetsmorgon i samband med Sveriges mästerkock-avslöjandet:

– Sen var det kul när jag lagade mat i Nyhetsmorgon-studion när vi presenterade det här. Det var första gången jag lagade mat live i Nyhetsmorgon.

Kommer vi få se mer av dig i köket Nyhetsmorgon när du står och lagar mat?

– Nej det vet jag inte, det finns nog bättre kockar som är duktigare på det. Men man vet ju aldrig, svarar Marcus skrattandes.

Därför tackar Marcus Noterius nej till toppjobbet i Nyhetsmorgon

Marcus Noterius har jobbat hos TV4 i cirka 17 år, men att ta steget med att bli programledare i Nyhetsmorgon är inget som intresserar honom.

Till Hänt berättar profilen nu om anledningen till varför han är kvar i Östersund och varför han inte vill vara programledare.

Har du någonsin funderat på att vara programledare i Nyhetsmorgon?

– Ja den frågan har jag fått förut och det är klart att det skulle vara roligt. Men det är ju så att jag bor i Östersund och hade jag bott i Stockholm så hade det kanske varit mer naturligt och lättare. Men nu bor jag här och så har jag velat fokusera på mina barn, berättar Marcus och fortsätter:

Annons

– Jag tycker ändå att jag har en schysst roll, att jag både får syssla lite med nyheter och sen göra de här Nyhetsmorgon-grejerna på torsdagar. Jag tycker det är kul att vara ute på fältet också och göra de här grejerna lite överallt, högt och lågt.

Enligt Marcus är det bästa med hans nuvarande reporter-roll att träffa andra människor.

– Att komma ut och träffa folk, det är det jag tycker är det bästa – att träffa människor. Jag är väldigt intresserad av människor, deras intressen och livshistorier. Det tycker jag är jättekul.

FOTO: TV4

Annons