ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peter Harrysons känga till Så ska det låta – efter alla åren med succén

09 jul, 2022 
André Färnsveden
Elin Jonasson
Peter Harryson.
I många år var han programledare för Så ska det låta.
Nu berättar Peter Harryson för Hänt om den uteblivna turnén – och de verkliga känslorna för programmet efter hans sorti!
Annons
Robert Wells berättar om ofattbara händelsen under en spelning "höll på att slå ihjäl mig"Brand logo
Robert Wells berättar om ofattbara händelsen under en spelning "höll på att slå ihjäl mig"

Skådespelaren och tv-profilen Peter Harryson, 74, fick sitt stora genomslag i programmet Så ska det låta. Tillsammans med Robert Wells, 60, och Anders Berglund, 73, underhöll han tv-tittarna under fredagskvällarna i många år.

Redan innan han blev programledare hade han en imponerande meritlista. Han är en framgångsrik skådespelare känd från bland annat Hedebyborna och Rederiet. Han hade dessutom en prestigefylld anställning vid Dramaten i Stockholm.

Peter Harryson om den uteblivna turnén med Så ska det låta-kollegorna

Det var tidigare bestämt att Så ska det låta-trion skulle åka på turné ihop. Peter berättar för Hänt att den inte blev av på grund av pandemin och förklarar även varför den inte heller kommer att bli av i framtiden. När han får frågan om det finns planer på att ta upp turnén igen avslår han förslaget.

Annons

– Nej det finns det inte! Det blir inte av, både Anders och Robban och jag har annat att göra. Eller jag har inget annat att göra men Anders och Robert jobbar ju, säger Peter till Hänt.

De hade stora planer för turnén men på grund av pandemin fick de lägga ner projektet.

– Det var tråkigt att den inte blev av för att vi hade pratat enda sedan första dagen att vi skulle göra någonting direktsänt, så att säga. Och det var ju på väg att bli det då, men det sprack ju tyvärr.

Han förklarar att mycket tid hade gått åt att planera turnén och att allt var klart när det sprack.

– Ja, det var mycket tid som hade gått åt det där och det var roligt att ses och jobba igen men det blev aldrig något resultat av det, säger Peter.

Robert Wells, Peter Harrysson och Anders Berglund bakom pianot inför premiären av SVT:s Så ska det låta år 2003.
Robert Wells, Peter Harrysson och Anders Berglund bakom pianot inför premiären av SVT:s Så ska det låta år 2003.

Peter Harrysons känga till tv-programmet Så ska det låta – sanningen bakom SVT:s beslut

Under 90-talets slut var Peter med och startade vad som skulle bli megasuccén Så ska det låta. Han var programledare där i många år. När Hänt når Peter är vi nyfikna på att veta om han saknar programmet.

Annons

– Nej jag saknar det inte, det gör jag inte. Men det var roligt att göra, säger Peter då.

Vi som hade hoppats på en comeback!

– Det hade nog inte SVT:s ledning gjort. Nej, då skulle de sagt till mig att jag skulle gå. De ändrade inriktning på Så ska det låta... det blev annorlunda, svarar han.

Vidare förklarar Peter vad han tycker är problemet med programmet är idag och varför det var bättre när han själv var programledare.

– Jag har inte sett några program sedan jag slutade... eller jag har sett ett par stycken, det har jag gjort. Men det är inte så många och... det är annorlunda. Det kan jag säga, det är det enda jag kan säga. Det är inte alls det spontana som vi hade när vi... vi hade mer frihet tror jag, avslutar Peter.

Saknar ni Peter Harrysson i Så ska det låta?

FOTO: Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT, Jan Collsiöö

Annons