LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla Wahlgrens sjukdomsbesked – tvingas ställa in: "Så ledsen"

21 dec, 2022 
AvJonna Lawaetz
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren är ständigt aktuell med nya projekt och föreställningarna avlöser varandra.
Succén Pernilla Wahlgren har hybris gör sin sista föreställning under onsdagen, efter närmare 250 föreställningar.
Men inför den stora föreställningen avslöjade artisten att hon hade drabbats av sjukdom.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Melina Criborn om Pernilla Wahlgren som allsångsledare: "Hade ingen aning”Brand logo
Melina Criborn om Pernilla Wahlgren som allsångsledare: "Hade ingen aning”

Det har varit ett händelserikt år för Pernilla Wahlgren, 54, inte nog med att karriären går som på räls, det händer även mycket i privatlivet. Under året har vi fått följa hennes resa att bygga sitt drömhus på Lidingö, som hon med största sannolikhet får flytta in i lagom till julafton.

Hon gjorde nyligen sitt sista framförande av humorföreställningen Pernilla Wahlgren har hybris, som hon och ensemblen har rest land och rike med i tre års tid. Närmare 250 föreställningar är gjorda och man kan inte beskriva showen med andra ord än fullständig succé.

Annons

Pernilla Wahlgrens sjukdomsbesked – tvingades ställa in

När Pernilla och ensemblen gjort sin sista föreställning med Pernilla Wahlgren har hybris, kan man tro att skådespelerskan ska ta en välförtjänst paus – men icke. Hon är redan igång med repetitionerna till nästa show. Hon ska nämligen spela Tingeling i humorföreställningen Peter Pan går åt helvete, som har premiär efter årsskiftet.

Nyligen skulle Pernilla gästa Tilde de Paula i TV4:s Efter fem, för att bland annat prata om den nya showen. Men tvingades abrupt ställa in sin närvaro i studion på grund av sjukdom. Istället fick hon medverka via länk.

– Jag är så ledsen, jag ville ju komma och träffa dig Tilde. Men, nej, jag har haft en förkylning som vandrat ner i bröstet och stämbandet. Så jag tog ledigt från Peter Pan-rep och har varit hemma och bara vilat, säger Pernilla i programmet.

Vidare säger Tilde att familjen sannerligen varit drabbade av olycka på senaste, och syftar på att både Christina Schollin och sonen Theo, båda brutit benen inom loppet av några veckor.

Familjen Wahlgren drabbad av olycka

Familjen Wahlgren har haft några olycksbådande veckor bakom sig. Christina Schollin, 84, föll nyligen ner för en marmortrappa i Spanien, vilket orsakade tre frakturer i ena ankeln. 84-åringen fick åka ambulanstransport hem till Sverige där hon under några dagar fick ligga inlagd på sjukhus, i väntan på operation.

Annons

Men oturen har varit framme för fler familjemedlemmar denna vintern. Även Pernillas yngsta son Theo Wahlgren, 15, har halkat och brutit foten, bara dagar innan julafton.

– Vi brukar säga break a leg till varandra, men man kanske inte ska ta det bokstavligen, skämtar Pernilla i Efter fem.

Pernilla berättar vidare att hon gör sitt sista framträdande med succéföreställningen Hybris på onsdagen, vilket var den stora anledningen till att hon inte kunde närvara på plats i Efter fem. Artisten har de senaste dagarna hållit sig inne, inte träffat folk och undvikit att prata.

– Jag vill så gärna kunna göra mitt absolut bästa den sista föreställningen av hybris. Vi har kört 250 föreställningar så det vore synd att tappa rösten helt på den sista.

Hänt har sökt Pernilla Wahlgren för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons