Pernilla Wahlgrens ord om Bianca Ingrossos abort

Bianca Ingrosso berättade nyligen i Wahlgrens värld att hon återigen genomgått en abort.
Nu uttalar sig mamma Pernilla Wahlgren om det hela för första gången.

Bianca Ingrosso berättade att hon genomgått en abort – vilket gjort att hon fått motta en hel del kritik. Det var i ett avsnitt av den populära serien Wahlgrens värld som tittarna fick se diskussionen som ledde till det slutgiltiga beslutet.

I serien framgår det att det är hennes partner Phillipe Cohen som inte ville behålla barnet. Bianca, som tidigare har blivit gravid och gjort abort, kände däremot att hon för första gången att hon ville behålla barnet till en början och att göra en ny abort tog emot.

– Det var ju fan inte lätt. Jag gick ju till barnmorskan, skulle ta en tablett och jag kunde inte göra det, så jag var tvungen att gå där ifrån. Det var verkligen inget självklart val, jag velade tusen gånger om dagen, i flera flera dagar, berättar Bianca i serien.

Efter att avsnittet visades kände Bianca att hon var tvungen att skriva mer kring ämnet och beslutet på sin Instagram. Detta då hon fått en hel del elaka kommentarer efter programmet.

”Det som sänds i Wahlgrens Värld nu är som vanligt en bråkdel av vad som egentligen händer hemma i det verkliga livet utan kameror.”

”Otroligt viktigt att poängtera är att jag inte blev tvingad något och att det var ett gemensamt beslut mellan mig & Philippe. Det är även viktigt för mig att förtydliga att beslutet inte bottnar i att någon av oss inte 'kände sig redo' . Vi båda två känner att vi hade varit redo för utmaningen som föräldrar, men tyvärr inte tillsammans där och då på grund utav många olika faktorer.”

Bianca Ingrosso har tidigare berättat att hon vill bli en ung mamma, och hon är beredd att offra relationen med Philippe för det om han inte kommer att vilja detsamma.

LÄS MER: Anders Öfvergårds hårda ord efter Björn Skifs beslut med hustrun Pernilla

– Inom ett år vill jag i alla fall vara gravid. Jag skiter i om jag blir gravid med Phillipe och vi gör slut. Då får det bli så. Jag tänker aldrig göra abort igen, säger hon i Wahlgrens värld.

Pernillas ord om aborten

Nu uttalar sig mamma Pernilla Wahlgren om det offentligt för första gången. Det är i podcasten Wahlgren & Wistam som hon pratar om serien och hur filterlösa de är. Hon tar upp Biancas abort som ett exempel och säger att det inte var en självklarhet att sända det hela på tv.

– I det här fallet med Bianca var det ju inte självklart att tittarna skulle få följa en graviditet som kanske inte kommer att fullföljas liksom. Men jag tror de är viktigt, för tjejer som är gravida och som kanske låter någon annan ta val åt dem eller rädda för att göra fel. För de är ju alltid kvinnans val och vad hon än gör så är det ju hennes val. Det är viktigt att visa det, säger Pernilla.

Pernilla Wahlgren.

Hon berättar vidare:

– När detta hände med Bianca var det en gammal vän som skrev till mig och Bianca. Hon ser ut som den där härliga präktiga mamman med familjen med tre barn. Men hon skrev vi blev med barn i början av vårat förhållande och vi tog bort de och idag har vi tre barn. Det var skönt för många vill ju lägga skuld, genom att säga "hur kan ni göra så och sådär", säger Pernilla.

LÄS OCKSÅ: Pär Lernströms avlöjande om Idol-Caspars bestämda personlighetsdrag

LÄS OCKSÅ: Casper Janebrink om hustrun Helenas sjukdomskamp – tuffa tiden i relationen