Pernilla Wahlgren sätter ner foten – markeringen med dyra husbygget

Pernilla Wahlgrens husbygge. Pernilla Wahlgren i rosa sweatshirt.

Pernilla Wahlgren bygger drömhuset på Lidingö och i senaste säsongen av Wahlgrens värld får vi följa med på resan.
Men mitt i bygget måste hon sätta ner foten i en tydlig markering till entreprenören.
– Det börjar bli väldigt dyrt, säger Pernilla i torsdagens avsnitt.
Pernilla om sin bror Peters skilsmässa: "Bor hos mamma och pappa"
0:40

Efter reklamen: Pernilla om sin bror Peters skilsmässa: "Bor hos mamma och pappa"

(0:40)

Slå på ljud

Det går bra för tv-personligheten Pernilla Wahlgren, 54, just nu. Hon har ett blomstrande kärleksliv, ett nytt semesterhus i Spanien och utöver det är hon även i full färd med husbygget på Lidingö. Det som ska resultera i det omtalade drömhuset!

Men byggandet av sina drömmars hem är inte en helt och hållet positiv upplevelse. Nej, det är faktiskt en ganska stressig och dyr historia berättar Pernilla i senaste avsnittet av Wahlgrens värld. Mycket dyrare än vad hon först hade tänkt...

Pernilla Wahlgren bygger drömhuset på Lidingö – då förväntas lyxvillan stå klar

Det var bara för några veckor sedan vi nåddes av nyheten att Pernilla Wahlgren nu lämnat det ikoniska gröna huset på Lidingö.

I väntan på att flytta in i den påkostade drömkåken bor hon på hotell, samt besöker semesterhemmet i Spanien med jämna mellanrum. Vi gissar att hon kanske tillbringar en och annan natt hemma hos pojkvännen Christian Bauer, 56, också.

I realityserien Wahlgrens värld och på Instagram har tv-tittarna fått hänga med på resan, från det ögonblick då Pernilla blev markägare, till att det nu faktiskt börjar växa fram ett hus ur berggrunden.

Men när står huset klart då? Jo, så här skriver entreprenören Rörvikshus på sin hemsida om det:

Vi har fått förtroendet att tillverka Pernilla Wahlgrens hus på Lidingö i Stockholm. Det är arkitekten Heidi Mikalsen som ritat huset. Till hösten 2022 kommer huset troligtvis stå klart”.

Pernilla Wahlgren sätter ner foten – efter påkostade husbygget: ”Nu räcker det”

Men vägen till det perfekta hemmet har inte varit någon picknick. I torsdagens avsnitt av Wahlgrens värld nådde realitystjärnan en gräns.

I ett samtal med vännen och blivande grannen Emilia Löf Karlsson, 38, berättar Pernilla att hon planerar att gå över med en kaka till byggarna för att ta tempen på bygget. Hon tycker nämligen att det sprängts lite för mycket i berggrunden. Någon som börjar bli väldigt kostsamt.

– Drar jag i handbromsen nu och säger ”Nä, nu räcker det”, då står jag med en tomt för en jävla massa miljoner och inget hus, säger Pernilla till Emilia när vännen frågar om hon känner sig stressad.

Hon bakar en fin kladdkaka hemma hos Emilia och pryder den med ett tydligt budskap till entreprenören.

– Jag får gå dit och sätta ner foten helt enkelt och säga att ”Hallå, nu räcker det”, säger Pernilla i en synk och fortsätter med att berätta syftet med kakan:

– Jag tänkte att jag skriver någon trevlig peppande text på tårtan. Samtidigt så vill jag ju att de ska sluta spränga nu, för det börjar bli väldigt dyrt. Vi kör som en ”kränkligmang”. Man ger någon en komplimang och samtidigt kränker dem lite.

Texten ”Grymt jobbat men seluta spräng!” pryder Pernilla Wahlgrens kladdkakstårta.

Texten ”Grymt jobbat men seluta spräng!” pryder Pernilla Wahlgrens kladdkakstårta.

FOTO: discovery+
Pernilla Wahlgren bakade en passivt aggressiv tårta hemma hos vännen Emilia i torsdagens avsnitt av Wahlgrens värld.

Pernilla Wahlgren bakade en passivt aggressiv tårta hemma hos vännen Emilia i torsdagens avsnitt av Wahlgrens värld.

FOTO: discovery+

FOTO: discovery+

FRÅN FÖRSTASIDAN