Pernilla Wahlgrens bakslag med nya huset – arkitektens stora miss

PERNILLA WAHLGREN

Bygget av Pernilla Wahlgrens nya lyxvilla är i full gång och i sommar är det tänkt att stå färdigt. Men nu har ett problem dykt upp – arkitekterna har ritat fel och nu måste Pernilla tänka om helt.
Oliver Ingrosso ryter ifrån efter Pernilla Wahlgrens fråga om Benjamin
0:52

Efter reklamen: Oliver Ingrosso ryter ifrån efter Pernilla Wahlgrens fråga om Benjamin

(0:52)

Slå på ljud

I flera år har vi fått se Pernilla Wahlgren, 54, bjuda in svenska folket till sitt hem i det gröna huset på Lidingö, i Stockholm. I Wahlgrens värld har vi fått se allt ifrån storstädningar till att hon trycker in kläder i diverse olika rum, bland annat bastun.

Men snart är det dags att säga hej då till det gröna huset med utsikt över Kottlasjön, för Pernilla har lagt vantarna på en annan tomt på Lidingö. Där ska hon bygga sina drömmars hus, som är ritat av den välkända arkitekten Heidi Mikalsen. Pernilla har tidigare visat upp bilder och skisser över det fantastiska bygget.

Just nu är bygget i full gång och än så länge har väggar och fönster kommit på plats. Men det finns ett dilemma som nu tvingar Pernilla till att tänka om helt och hållet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför måste Pernilla Wahlgren bygga en hiss

Till en början hade Pernilla tänkt ha en hiss som man kan åka upp till huset i. Tomten ligger nämligen på ett berg och har fantastisk utsikt, men det innebär också att hon måste kunna ta sig upp dit även om hon blir skadad och inte kan gå i trappor. Detta är ett krav från Lidingö kommun.

I podden Wahlgren & Wistam berättar Pernilla nu mer om bakslaget.

– Från början var det tänkt att vara en sådan där handikapp-hiss, som det finns krav på om man då bygger hus så högt upp från vägen som jag gör, säger Pernilla i podden.

PERNILLA WAHLGREN HUS

Bygget av Pernillas nya hus är i full gång.

Henrik Isaksson/TT

Pernillas nya bakslag med huset – tvingas tänka om

Men då kom hennes byggare på en annan idé. Nämligen att man kunde bygga in en hiss, som de spränger in genom berget från garaget och då åker man rakt upp i huset.

– Det tyckte jag lät mycket coolare, det är bara det att nu har vi använt allt bygglov, säger Pernilla och fortsätter:

– Eller arkitekten har ritat för stort hus till tomten, så vi har redan använt allt bygglov som vi får. Så jag kan inte bygga ett garage bara, utan då måste jag be om ett nytt bygglov till det.

Med andra ord verkar det som att Pernilla helt enkelt måste skrota planerna på att ha den lyxiga hissen.

– Så då är det sista idén, som det antagligen blir nu då, att vi bygger en väg, som en hästsko. Så att man kan köra upp med bilen nästan hela vägen och då slipper man kravet på hiss, förklarar Pernilla.

FOTO: Henrik Isaksson/TT, DISCOVERY+

FRÅN FÖRSTASIDAN