Pernilla Wahlgrens beslut för barnen – så kommer hon att göra med arvet

Pernilla Wahlgren

I Pernilla Wahlgren och Sofia Wistams podcast Wahlgren & Wistam diskuterar vännerna kring arv till sina barn. Nu berättar Pernilla hur hon vill göra med sina pengar.

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam är några av Sveriges största tv-profiler och har genom åren tjänat ihop en hel del pengar. Men är det rätt att låta de pengarna gå i arv till sina barn? I deras podcast Wahlgren & Wistam diskuterar vännerna nu kring hur de vill göra med sina pengar den dagen de går bort.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Oförtjänta pengar förvandlar de till monster”

Sofia har nämligen varit på en middag där den frågan kommit på tal. Under middagen kom de in på rika personer, så som Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski och The X Factor-grundaren Simon Cowell, som redan nu bestämt sig för att inte låta sina barn ta del av allt det de tjänat ihop. Anledningen är helt enkelt att de inte vill ta bort deras egna driv och, som Simon säger, att "oförtjänta pengar förvandlar de till monster". Och Sofia kan förstå deras resonemang.

LÄS MER: Erika flyttar ifrån Gunilla Persson – egna orden om förändringen i relationen

– Man förstår ju ändå det där att man inte vill ta bort drivet. För människan är ju lite av naturen lat så om någon säger att du behöver inte jobba utan kan ta av dina föräldrar bara då kanske man lägger sig på sofflocket om man inte har drivet liksom, säger hon varpå Pernilla håller med:

– Det är viktigt att ha ett syfte och ett mål och att inte bara gå runt och driva. Det gör ju en knäpp.

Pernilla berättar även om en familjevän som det har blivit just så för. Han fick nämligen ärva en stor summa pengar av sin pappa och har nu flyttat till Costa Rica.

– Han gör ingenting och surfar bara hela dagarna för han behöver inte jobb. Han behöver inte göra någonting. Det måste vara konstigt att ha så mycket pengar och inte ha gjort någonting. Inte tjänat ihop de själv eller slitit för dem, säger hon.

Pernillas beslut för barnen – så kommer hon göra med arvet

Men trots att Pernilla förstår både Sebastian och Simons tänk så kommer inte hon resonera likadant.

– Nu tjänar ju mina vuxna barn egna pengar, men jag vill alltid kunna hjälpa till såklart, säger hon innan hon fortsätter:

– Jag kan tänka att när jag går bort så vill jag självklart att de ska ärva mina pengar. Jag vill ju ge det till dem. Men jag hoppas ju att det ska komma till nytta och inte skada. Det är ju inte så att Bianca behöver pengar av sin mamma direkt, men då kanske de kan köpa sig ett drömhem i något annat land eller så. Förverkliga en dröm men inte bara sluta jobba eller sluta ha en ambition eller passion för sitt yrke.

LÄS OCKSÅ: Laila Bagges skräck med hunden Brorsan

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso om relationen till nya assistenten Julia Höjner

Senaste nytt