LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla Wahlgren timmar före Allsång på Skansen – svaret om ersättaren

25 jun, 2024 
Elvira Reer
Pernilla Wahlgren
Nu kör Allsången igång och bara några timmar innan premiären avslöjar programledaren Pernilla Wahlgren sin reservplan – veteranen får ersätta.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför allaBrand logo
Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför alla

Nu är det dags för programledaren Pernilla Wahlgren, 56, att inta scenen på Allsång på Skansen. Pernilla kickstartar säsongen tillsammans med kända artister som bland annat Molly Hammar, Marcus & Martinus och rapparen ADDAM.

Förra året inledde Pernilla sin debut som programledare för allsången. Hon tog över rollen efter Sanna Nielsen, 39, som tidigare hade varit programledare för det prestigefyllda programmet i sex år.

Under åtta tisdagar, fram till den 13 augusti kommer vi få sjunga med Pernilla på scenen och efter förra årets succésiffror är allas förväntningar höga.

Men vad händer om tittarfavoriten skulle bli sjuk?

David Richard svimmade på scen förra året

En av de mest omtalade händelserna från förra årets Allsång på Skansen, var när David Ritschard svimmade på scenen under en direktsändning och behövde bäras ut på bår. Det dramatiska ögonblicket chockade både publiken och tittarna.

Annons

– Man kan ju egentligen inte förbereda sig på något liknande. Man har ju ingen aning om vad och när något sådant ska hända, säger Pernilla i en intervju med Expressen.

Pernilla berättar dessutom att det finns ett läkarteam på plats om något liknande skulle hända igen och att alla är mer förberedda med tanke på förra årets incident.

Pernilla Wahlgren David Richard
Artisten David Ritschard, 34, kollapsade på scenen. Kort därefter meddelades det att han var okej.Karin Törnblom/TT

"Finns ingen plan B"

Tidigare har SVT bekräftat för hänt att det finns en back up ifall något skulle sätta stopp för Pernillas medverkan. Men det är lite oklart om Pernilla har tagit del av den informationen. Enligt Expressen säger Pernilla att det inte finns någon speciell plan om hon själv skulle bli sjuk:

– Nej, men alltså. Peppar, peppar… Jag har ändå varit på turné nu i sex års tid och aldrig varit borta en enda förställning. Eller varit sjuk. Så det vore ju tråkigt om det skulle hända nu.

– Då får vi väl ringa Sanna igen då, avslutar Pernilla med ett skratt.

FOTO: TT

Annons