LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla Wahlgren om David Ritschards kollaps i Allsången – okända samtalet

16 aug, 2023 
PERNILLA WAHLGREN
I säsongsavslutningen av Allsång på Skansen föll artisten David Ritschard ihop på scenen.
Nu berättar programledaren Pernilla Wahlgren hur det var för henne, mitt i händelsernas centrum.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här kollapsar David Ritschard under Allsång på Skansen – bärs ut på bårBrand logo
Här kollapsar David Ritschard under Allsång på Skansen – bärs ut på bår

Pernilla Wahlgren, 55, var mitt i händelsernas centrum när artisten David Ritschard, 34, plötsligt föll ihop på Allsångs-scenen. Det var precis innan han och Pernilla skulle sjunga en allsång ihop som han verkade tappa kontrollen och backade ur bild.

– Oj, det här är inte så bra. Jag tror vi måste bryta här för han... Eh, nu får vi bryta..., hördes Pernilla säga i sändningen.

Men att bryta var det inte riktigt tal om där och då, istället fick Pernilla sjunga allsången själv. När Pernilla gästar Efter fem på onsdagen berättar hon om chocken.

– Det var helt surrealistiskt att han låg helt stel på golvet och vi fick ingen kontakt med honom och just att han hade ögonen öppna. Men jag har ju förstått nu att man kan svimma även med öppna ögon, säger hon i TV4-programmet.

Annons

Pernilla Wahlgren om scenerna som tittarna inte fick se

Senare i programmet meddelade Pernilla att David var okej. Men så mycket mer än så fick inte tv-tittarna veta. Nu kan Pernilla avslöja att hon fick veta att han mådde bra redan innan hon hade gått in backstage för att kolla till honom.

– Och det har ju hänt honom tidigare. Nu har inte jag fått tag på David eller pratat med honom, men jag fick ju höra efteråt att han återhämtade sig ändå ganska snabbt vilket var skönt. Så redan när jag stod på scenen fick jag höra i örat att han var okej och när jag kom bakom scenen direkt efter den allsången så satt han upp omringad av folk som hjälpte honom.

Pernilla får frågan om det inte var skrämmande för henne att fortsätta programmet när en sådan här sak precis hänt.

– Ja det blir det ju. Jag sa ju det att vi måste nog bryta för det är det första man tänker. Men jag förstår också att det är ett stort program, det är direktsändning, folk sitter och sjunger allsång och det var inte alla hemma i tv-sofforna heller som ens uppfattade att han faktiskt kollapsade, det gick ju så fort allting.

”Hade ju inte fortsatt programmet”

Pernilla berättar vidare att sjukvårdspersonal snabbt var framme och tog hand om David, hon berömmer sjukvårdsteamet extra mycket för deras proffsiga sätt att hantera situationen.

Men hade inte Pernilla fått höra att David var okej så hade programmet givetvis inte fortsatt.

– Vi hade ju inte fortsatt programmet om det hade varit risk för hans liv såklart.

FOTO: Jessica Gow/TT, SVT

Annons