Pernilla Wahlgren möts av kritikstorm efter samarbetet

Pernilla Wahlgren möts av kritikstorm efter samarbetet
Pernilla Wahlgren är ambassadör för ett viktminskningsföretag.
Nu möts hon av kritik från följarna som menar att det är respektlöst mot Bianca Ingrosso.
– Tycker det är bedrövligt, skriver en person.
Annons

Artisten Pernilla Wahlgren, 52, började sin karriär som sångerska, men har de senaste åren blivit allt mer känd som tv-profil. Familjens realityserie Wahlgrens värld som sänds på Kanal 5 och Dplay har blivit omåttligt populärt hos tittarna under sina sex säsonger.

Annons

Förutom inspelningar av tv-serien, podcaster samt egna shower så är Pernilla Wahlgren aktiv på sociala medier och på sin blogg. Där uppdaterar hon ofta om både stort och smått från hennes liv. Nyligen berättade hon om sitt senaste samarbete med ett välkänt viktminskningsföretag.

”Som ni kanske minns så var jag i Hamburg för ett tag sedan för att filma ett ´hemligt´ projekt. Nu kan jag berätta vad det var jag gjorde där.” skriver hon på bloggen.

Annons

Hon är ny ambassadör för företaget och just nu gör hon reklam för dem både på tv i form av reklamfilm men också på sina sociala medier samt i sin podcast. Hon förklarar varför hon valt att samarbeta med företaget.

”Dels för att det med åldern har blivit svårare för mig att hålla mig i form, då jag inte är någon tränings-fantast. Trivselkilona smyger sig på , och jag vill helt enkelt komma i mina jeans igen och vara på top inför kommande premiären av min nya show!”

Kritiken från bloggläsarna

Många av Pernillas följare och läsare har nu ifrågasatt samarbetet. Pernilla Wahlgrens dotter, Bianca Ingrosso, 24, har länge varit öppen med att hon kämpar mot ätstörningen bulimi och det är framför allt det som har fått många att reagera negativt.

”Blir lite nyfiken på hur tankarna med detta samarbetet går eftersom Bianca har problematik med mat/bulimi?”

”Hur kan du, som har en dotter med ätstörningar, välja att bli frontfigur för ett bantningsföretag.”

Annons

”Jag kommer sluta följa dig, tycker det är bedrövligt”, skriver läsarna på bloggen.

Pernilla Wahlgrens svar

Pernilla Wahlgren har svarat på flera kommentarer och menar att hon inte förespråkar något ohälsosamt ideal. Hon vill istället fokusera på att bli hälsosam och på att må bättre.

”Så urbotat dumt svar. Det här samarbetet passade mig perfekt eftersom jag vill komma i form, utan att hetsbanta eller räkna kalorier, och det är inte helt lätt i min ålder. Jag skulle aldrig tacka ja om jag var pinnsmal, eller om det var något jag inte kunde stå för.”

Pernilla Wahlgren skriver att hon har tänk på Biancas ätstörning innan hon tackade ja till samarbetet. Hon förklarar också anledningen till att hon trots dotterns sjukdom nu är ambassadör för ett viktminskningsföretag.

”Jag har självklart tänkt på detta och förespråkar absolut inte dieter där man utesluter saker eller förbjuder t ex kolhydrater och socker.”

Annons

”Biancas sjukdom har ju mycket med psyket att göra, och det är en ständig kamp. Men hon äter vad hon vill och älskar mat , vilket vi alla gör i vår familj . Men vare sig hon, eller jag, vill leva på Pizza och dålig mat , utan gillar att äta en varierande och hälsorik kost”, avslutar Pernilla Wahlgren.

FOTO: TT/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…