TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Krönika: Pernilla Wahlgren kommer väcka liv i Allsång på Skansen

25 okt, 2022 
Gabriella Håkansson och Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren tar över som Allsång på Skansen-programledare efter Sanna Nielsen – ett beslut av SVT som Hänt:s Gabriella Håkansson tycker är perfekt.
”Jag vill inte höra några gnällspikar tjata om att Pernilla alltid är i rutan, för det finns en anledning till det – nämligen att hon är riktigt jävla bra på det hon gör”.
Annons
Pernilla Wahlgren leder SVT:s Allsång på SkansenBrand logo
Pernilla Wahlgren leder SVT:s Allsång på Skansen

Efter sju somrar som Allsång på Skansen-programledare kände Sanna Nielsen att det var dags att tacka för sig. Anledningen bakom beslutet beskrev hon så här: ”Det är dags att någon annan kan få sina drömmar uppfyllda på den här scenen, så jag lämnar över stafettpinnen med det i tanken”.

Jag satte faktiskt morgonkaffet i halsen när jag såg att självaste Pernilla Wahlgren tar över programmet

Sedan Sanna klev av Sollidenscenen i augusti har ett stort frågetecken infunnit sig. Vem skulle bli hennes ersättare? Med namn som Bosse Larsson, Lasse Berghagen, och Måns Zelmerlöw kändes det som SVT:s valmöjligheter var inom en viss genre av kändisar. Så jag satte faktiskt morgonkaffet i halsen när jag såg att självaste Pernilla Wahlgren tar över programmet. Jag trodde inte SVT hade det i sig.

Om jag fick gissa trodde jag det mer stod emellan Sarah Dawn Finer eller Marie Serneholt. Duktiga båda två, både som artister och programledare men de har inte Wahlgren-blodet i sina ådror.

Annons

Pernilla är en frisk fläkt och det känns som ett något busigt drag av SVT. Pernilla skiljer sig markant från de tidigare Allsångsledarna då hon har en allt mer mer galen sida. Pernilla är rapp i käften, något mer flamsig och är kanske rent av en vattendelare bland det svenska folket. Men Pernilla kan fånga en publik på ett sätt som de flesta andra inte kan – just för att hon är hon. Det kommer bli show! För Pernilla kan absolut vara nyckeln till att få gammelmedian att fortsätta leva i kampen mot sociala medier och Netflix-serier.

Det här är ett uppsving för Allsången, det här är EXAKT vad programmet behövde för att klara av 50 år till.

Och ja, visst blir det lite mycket Wahlgrenare på tv då och då, men vad gör det egentligen? Jag vill inte höra några gnällspikar tjata om att Pernilla alltid är i rutan, för det finns en anledning till det – nämligen att hon är riktigt jävla bra på det hon gör. Ingen kan underhållning som Pernilla. Hon går hem hos unga som gamla och bara Pernilla bjuder in sin närmsta krets så har programmet en gästlista starkare än på år och dar. Det här är ett uppsving för Allsången, det här är EXAKT vad programmet behövde för att klara av 50 år till.

SVT måste ha öppnat upp pengapungen rejält men med Pernilla i spetsen blir kampen mellan Allsång på Skansen och TV4:s Lotta på Liseberg vassare än den någonsin varit. Nu längtar i alla fall jag till sommaren 2023.

Stockholm i mitt hjärta eller ska jag säga Pernilla i mitt hjärta? Det här kommer bli bra, det här kommer bli riktigt bra!

Annons