LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla Wahlgren hedrar pappa Hans – med alkohol: ”Jag har lovat”

21 jun, 2024 
Linn Seipel
pernilla wahlgren med sina föräldrar
Pernilla Wahlgren sörjer just nu förlusten av sin älskade pappa.
Nu berättar tv-profilen att första midsommaren inte kommer vara lätt – men att hon ska försöka upprätthålla familjens traditioner.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren om Hans begravning: ”Fick det finaste avsked”Brand logo
Pernilla Wahlgren om Hans begravning: ”Fick det finaste avsked”

Det var i höstas som Hans Wahlgrens cancerbesked skakade om alla i familjen Wahlgren/Ingrosso/Schollin. Vid upptäckten trodde läkarna att det handlade om veckor eller några få månader, men det hann ta hela sju månader innan Hans tog sitt livs sista andetag. För en dryg vecka sedan fördes han till sista vilan framför nära och kära i Gustavsbergs kyrka.

Dottern Pernilla Wahlgren beskrev nyligen ceremonin med varma ord i podcasten Wahlgren & Wistam som hon har tillsammans med kollegan och vännen Sofia Wistam.

– Det som hände i den där kyrkan var magiskt, säger hon till Sofia i podden.

Hon berättar att närmare 160 personer kom för att säga farväl, och att alla i familjen efter Hans önskemål klätt sig i ljusa kläder. Barnbarnen Benjamin Ingrossos, 26, och Bianca Ingrossos, 29 låtar spelades upp under ceremonin, och flera tårdrypande tal hölls. Men det som berörde de allra flesta berättar Pernilla var brevet som mamma Christina Schollin skrivit till sin bortgångne make.

Annons

– Det var så fint, hon har ju faktiskt förlorat sin livskamrat. Hon berättade hela resan om hur de träffades när de var nitton år och allt, sade hon vidare i podden.

Karin Törnblom/TT

Pernilla Wahlgren dricker nubbe – för pappa Hans

Än är såren färska och saknaden stor i familjen, i en intervju med Expressen berättar nu Pernilla om hur det känns att fira sin första midsommar utan pappa. Som alltid förr kommer den utspela sig i det stora röda huset på Lagnö.

– Det kommer bli en väldigt, väldigt annorlunda midsommar utan pappa. För han var midsommar för oss, säger hon till tidningen.

För att hedra sin pappa på dagen kommer hon också göra något som hon inte brukar – eller tycker om för den delen. Dricka stark alkohol.

– Jag hatar att dricka sprit och jag hatar nubbe, men jag har lovat att ta en nubbe på midsommar för pappas skull. Jag tar en för honom, förklarar hon i samma intervju.

Pernilla tycker det är viktigt att hennes pappas traditioner lever vidare, och på hennes Instagram går att utlästa att den första snapsvisan blir Den blomstertid nu kommer, som så många gånger förr.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Hänt

Annons