LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christina Schollins sista ord till Hans Wahlgren – tog farväl med kärleksbrevet

14 jun, 2024 
Elvira Reer
I veckan fördes Hans Wahlgren till sista vilan.
Nu berättar Pernilla Wahlgren om begravningen och mamma Christinas tal till livspartnern.
Annons
Så minns vi Hans WahlgrenBrand logo
Så minns vi Hans Wahlgren

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vänner och familj till Hans Wahlgren, samlades i veckan för att ta farväl av den folkära profilen. I maj 2024 somnade han stillsamt in i sitt hus på Norra Lagnö. Sedan Hans bortgång har familjen Wahlgren fått otroligt mycket kärlek.

Nu berättar Pernilla Wahlgren, 56, om fina stunderna på begravningen och mamma Christina Schollins, 86, sista ord till sin livspartner.

En stor begravning med familj och vänner

Det var hösten 2023 som Hans Wahlgren fick beskedet att han drabbats av obotlig cancer. Sedan tidigare var det känt att begravningen skulle hållas privat, då Hans inte var särskiljt offentlig av sig. Men i Pernilla och Sofia Wistams podcast Wahlgren & Wistam berättar Pernilla om den fina stunden:

– Det som hände i den där kyrkan var magiskt, säger hon till Sofia.

På begravningen befann sig 160 personer. Hela familjen, barnen barnbarnen och nära vänner var där klädda i ljusa kläder då det var hans önskan. Det hölls många fina tal och både Benjamin Ingrossos, 26, och Bianca Ingrossos, 29 låtar spelades upp under ceremonin.

Annons

Men det var ett tal som Pernilla särskilt lyfte fram, nämligen hennes mammas tal som prästen läste upp:

– Det var så fint, hon har ju faktiskt förlorat sin livskamrat. Hon berättade hela resan om hur de träffades när de var nitton år och allt.

Hon fortsätter att återberätta sin mammas tal och hur Hans hann få ett fint avslut med alla barn och barnbarn. I sina sista dagar var han omgiven av sina närmaste, och han fick möjlighet att säga farväl till var och en av dem.

Christinas humoristiska brev till Hans var en succé

Hans var känd för sitt smittande skratt och sina fyndiga skämt, och det verkar som om hans humoristiska anda lever vidare genom Christina.

“Sen vet jag hasse att du tyckte att jag kunde vara lite långrandig, men vet du vad Hasse. Du är inte här så du kan inte stoppa mig”, återberättade Pernilla att hennes mamma hade sagt och fortsatte:

– “Så vet du vad Hasse, jag tror faktiskt att du fick, precis som Pernilla, en happy ending”

Men det var inte bara humor i talet, utan också många fina hyllningar och mycket känslor.

– Nu efter den här begravningen, kommer vi alla åka och samlas. Dina barn, barnbarn och dina bästa vänner och alla kommer vi att vara, och minnas dig i det stora röda huset, avslutar Pernilla.

FOTO: Skärmdump

Annons