LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Hans Wahlgren död – familjen bekräftar: ”Gör så fruktansvärt ont”

10 maj, 2024 
Hans Wahlgren har gått bort efter en tids sjukdom.
Han blev 86 år gammal.
”Och så kom även denna dagen. När den absolut bästa av oss somnade in”, skriver barnbarnet Bianca Ingrosso på Instagram.
Annons
Så minns vi Hans WahlgrenBrand logo
Så minns vi Hans Wahlgren

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hans Wahlgren, pappa till Pernilla, Niclas, Linus och Peter, morfar till Oliver, Bianca, Benjamin och Theo, farfar till Colin, Linn, Tim, Kit, Hugo, gammel-morfar till Kalí. Och sist men absolut inte minst; make till Christina Schollin, 86.

Nu har Hans Wahlgren somnat in. Han blev 86 år gammal och somnade in natten mot fredagen den 10:e maj. Det berättar Pernilla Wahlgren nu i ett inlägg på Instagram.

”Älskade lilla Pappa. I natt somnade du in för gott efter en tids sjukdom. Du har varit så så stark..! Det gör så fruktansvärt ont just nu, och sorgen är ofantligt - men när du tog ditt sista andetag så var det det lugnaste och vackraste vi har varit med om. Jag låg vid sida med huvudet mot ditt bröst precis som jag gjort så många gånger som liten..! Linus satt bredvid och höll din hand. Vi sjöng vaggvisorna du alltid sjungit för oss , och vi var hos dig hela tiden tills ditt sista andetag….”, skriver Pernilla.

Annons

Familjen bekräftar – tunga orden om Hans

Även Bianca Ingrosso uttalar sig om den ofattbara sorgen.

”Och så kom även denna dagen. När den absolut bästa av oss somnade in. Med din dotter uppkrypandes bredvid dig i sängen trygg i din famn och din son sjungandes godnattvisan du nattat oss alla till genom åren. Alla vid din sida. Där kunde även du nu slumra in i ro.”, skriver Bianca bland annat och fortsätter:

”Så tack morfar. Tack för att jag fick äran att leva hela 29år tillsammans med dig. Du kommer leva vidare till mina barn och barnbarn. Aldrig glömd, alltid älskad och så så värdefull för oss alla. Vår hjälte”

En av Sveriges mest kända skådespelare

Hans Wahlgren gjorde sin filmdebut i kortfilmen Indianer och blekansikten 1945. Och det stora genombrottet kom med filmen Raggare 1959 och Hans har sedan dess varit en av Sveriges mest kända skådespelare.

Under 11 säsonger uppträdde Hans i Hagges revy i Göteborg, där han gjorde imitationer av bland andra Jan Malmsjö, Carl XVI Gustaf och Claes af Geijerstam. Hans har även uppträtt flitigt i farser och komedier på Stockholms privatteatrar.

Annons

Under de senare åren har Hans främst jobbat som röstskådespelare och dubbat ett flertal animerade filmer och datorspel.

Var tillsammans med Christina Schollin i 67 år

Hans Wahlgren och Christina Schollin träffades när de var 19 år gamla, och de bestämde sig på en gång att de skulle leva tillsammans resten av deras liv.

1962 gifte sig Hans och Christina i Boo kyrka och 2022 firade makarna diamantbröllop.

Under de senaste åren har makarna delvis bott i sitt hus i Nerja, Spanien, och delvis i sitt stora röda hus på Lagnö i Stockholm.

Låten Det stora röda huset har barnbarnet Benjamin Ingrosso skrivit om just Hans och Christinas röda hus, och han har även tidigare sagt att låten är tillägnad sin mormor och morfar.

FOTO: TT

Annons