LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christina Schollin ger bort halva lyxvillan – uppgörelsen med Hans

05 feb, 2024 
Christina Schollin och Hans Wahlgren
Christina Schollin och Hans Wahlgren har varit gifta sedan 1962.
Nu har Hänt tagit del av deras äktenskapsförord – som avslöjar att Hans inte skulle gå lottlös ifall de gick skilda vägar!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Christina SchollinBrand logo
Fem blixtsnabba med Christina Schollin

Familjen Wahlgren/Ingrosso är ständigt på tapeten. Pernilla Wahlgren, 56, har ju sin alldeles egna realityserie på discovery+, Wahlgrens värld, och hennes barn är minst lika framgångsrika. Oliver Ingrosso, 34, har fullt ut med sin resturang, Benjamin Ingrosso, 26, har tagit emot flertal prestigefulla priser för sin musik och Bianca Ingrosso, 29, har tjänat miljontals kronor på sina många företag.

Men Pernilla var inte den första i familjen som klev in i rampljuset. Hennes föräldrar Christina Schollin, 86, och Hans Wahlgren, 86, är båda skådespelare och har medverkat i många filmer, serier och teatrar genom åren. Nu senast fick vi se Christina i rollen som Drottningen i Shakespeares Macbeth, som hade premiär på Dramatens stora scen 2022.

Så träffades Christina Schollin och Hans Wahlgren

Hur började kärlekssagan mellan dessa två turturduvor? De träffades faktiskt redan i tonåren!

Annons

– Vi var 19 år när vi träffades och bestämde oss på en gång för att vi skulle leva resten av våra liv tillsammans, berättade Christina för Aftonbladet förra året, i samband med att de firade 65 år ihop.

2022 firade Christina och Hans diamantbröllop och det gjorde de bland annat genom att blicka tillbaka på sin bröllopsdag. Året var 1962 när ceremonin ägde rum i Boo kyrka.

Christina Schollin och Hans Wahlgrens äktenskapsförord

Hänt har begärt ut makarnas äktenskapsförord hos Skatteverket och detta avslöjar vad som skulle hända ifall Christina och Hans gick skilda vägar.

Enligt handlingarna skulle de båda behålla sina respektive tillgångar, som de förvärvat både innan och under äktenskapet, ifall de skilde sig. Däremot har de även skrivit på ett gåvobrev. I detta framgår det att Christin Schollin ger Hans Wahlgren hälften av villan som de bor i.

TÄRNHUVUD ANNA/Aftonbladet/TT

”Det stora röda huset” är beläget på Norra Lagnö och är onekligen rejält älskat av alla i familjen. Benjamin har skrivit en låt om det och alla kommer på besök titt som tätt.

Enligt Booli är villan värderad till 14,6 miljoner kronor, vilket innebär att Christina skulle behöva köpa ut Hans för 7,3 miljoner om de separerar.

FOTO: TÄRNHUVUD ANNA/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT

Annons