LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Benjamin berättar om Hans Wahlgrens sjukdom – sista tiden i livet

17 maj, 2024 
Det har gått en vecka sedan Hans Wahlgren lämnade oss efter en tids sjukdom.
Nu berättar barnbarnet Benjamin Ingrosso om sin morfars sjukdom.
– Han fick leva ett otroligt långt liv och var väldigt frisk ända till slutet, förutom cancern då, säger Benjamin i NRJ morgon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Benjamin Ingrossos första ord efter Hans Wahlgrens bortgång: ”Jag kommer minnas den här helgen för evigt”Brand logo
Benjamin Ingrossos första ord efter Hans Wahlgrens bortgång: ”Jag kommer minnas den här helgen för evigt”

Det har nu gått en vecka sedan Hans Wahlgren gick bort. Efter sig lämnade han hustrun Christina Schollin, 86, fyra barn, nio barnbarn och ett barnbarnsbarn.

Men hans bortgång har inte bara berört närmsta familjen. Sedan han gick bort har i princip hela Sverige varit i sorg och i flera sammanhang beskrivs han dessutom som “Hela Sveriges morfar”.

Att Hans var otroligt älskad är något som är säkert. Pernilla Wahlgren, 56, Bianca Ingrosso, 29, och Benjamin Ingrosso, 26, har delat med sig av starka texter om honom.

Pernilla Wahlgren om pappa Hans Wahlgren

Pernilla har bland annat gjort en upptäckt – att sedan den dagen Hans kom till himlen har han lyst upp tillvaron där uppe vilket resulterat i att vi har haft strålande sol och klarblå himmel även här nere på jorden.

Annons

”Nu är det vi barn och barnbarn som ska göra allt vi kan för att ta hand om vår älskade lilla mamma, och omgärda henne med pappas kärlek som lever vidare genom oss…! Känner det så starkt. Att pappas närvaro är kvar här på Lagnö i det stora röda huset. Bara det att solen strålat varje dag och himlen varit klarblå ända sedan pappa for upp till himlen säger allt…! Pappa. Vi älskar dig. I går. I dag. I morgon och för evigt...”, skrev Pernilla nyligen på Instagram.

Hans sista tid i livet tillbringade han omringad av nära och kära och han fick somna in på sitt kära Lagnö.

Benjamin Ingrosso om Hans sjukdom

Det har med andra ord framgått att han fick vård i hemmet. När Benjamin nu gästar NRJ Morgon berättar han om Hans sista ord till honom.

– Han hann liksom få uppleva att jag var ute på en Europa-turné och så var jag hemma. Eller jag skulle åka till Paris men jag hade en halvdag ledigt och så då åkte jag direkt hem och så var jag hemma i två timmar och åkte till honom, säger Benjamin och fortsätter:

Annons

– Då kom jag in och så sa han “nämen är det världsstjärnan som är på besök”. Och det var så fint att han fick uppleva någon slags... Att jag var ute och testade i Europa. Han hade sådan humor, in i det sista så skämtade han.

Han berättar vidare att Hans drabbades av cancer.

– Han fick leva ett otroligt långt liv och var väldigt frisk ända till slutet, förutom cancern då, säger Benjamin och fortsätter:

– Det var ett otroligt värdigt avslut. Vi satt där på balkongen och åt hans frukost och tittade ut över Torsbyfjärden och såg alla grannar hissa halvstång. Det var som en film liksom, det var den vackraste dagen i mitt liv.

FOTO: TT

Annons