LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla Månsson Colts kamp för att dölja sjukdomen – fick inte synas

31 maj, 2024 
AvAlexandra Glahns
Pernilla Månsson Colt har sjukdomen alopesia areata.
I början av karriären fick frisörerna hjälpa henne med löshår.
– Tappar jag allt så får jag väl ha hatt eller turban eller tatuera skallen eller hitta på något annat, säger hon till Ica Kuriren.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gabriel Odenhammar om missbruket efter Sunes jul och Svensson, SvenssonBrand logo
Gabriel Odenhammar om missbruket efter Sunes jul och Svensson, Svensson

Pernilla Månsson Colt, 57, har levererat åratal av trädgårdsdrömmar, husdrömmar och antikdrömmar rakt in i våra vardagsrum. Men det är på senare tid hennes hår som blivit mest omskrivet.

”Det var förfärligt när stora tussar lossnade”

Pernilla fick problem med håret som ung. Hon drabbades av alopesia areata, fläckvis håravfall, i samband med att hennes pappa blev svårt sjuk. Under hennes tidiga tv-karriär fick frisörerna fixa med löshår för att dölja att delar av nacken var kal.

Annons

– Det var förfärligt när stora tussar lossnade. Tänk om jag skulle bli helt skallig? Då fick jag vända på det och tänka: Men det är ju ändå bara hår, inte världens undergång. Tappar jag allt så får jag väl ha hatt eller turban eller tatuera skallen eller hitta på något annat. Men efter fem år tillfrisknade jag igen. Stellan skojar om att det var för att jag träffade honom, säger Pernilla till Ica Kuriren.

Pernilla Månsson är aktuell i Trädgårdstider.FOTO: Christoffer Lomfors

Annammar sin gråa hårfärg: ”Fick mina första gråa strån tidigt”

Att håret inte är så ”bara” blev hon påmind om i somras när hon berättade på Instagram att hon höll på att släppa fram sitt naturliga grå. 45 000 likes strömmade in.

Annons

– Jag fick mina första gråa strån tidigt och sedan dess har jag ägnat två timmar varannan lördag åt att färga håret. Jag har haft alla hårfärger. Så mycket tid och kemikalier! Min naturliga grå nyans är väldigt ljus. I starkt solsken ser jag ut som Vita frun, säger hon och skrattar.

FOTO: SVT / Christoffer Lomfors

Annons