Per Skoglund hotad – får polisskydd

Per Skoglund travexpert TV4
TV4-profilen Per Skoglund talar nu ut om hoten han levt under, och som till slut tvingade honom ha polisskydd.
Annons

TV4-profilen Per Skoglund, 37, är en av de mest folkkära travexperterna i landet. Förutom att han programleder V75 Direkt på lördagar så är han en frekvent gäst i Nyhetsmorgon och har gjort sig känd för sina energiska framträdanden.

Annons

Men det finns även en baksida med att vara en välkänd tv-profil – hat och hot har blivit en vardag Per Skoglund tvingats lära sig att hantera. När han medverkar i Lotta Bromés podcast Breve Bromé berättat att han själv konfronterat vissa av personerna.

– Jag har ju pratat med några av dem här, kontaktat dom, som hört av sig mejlledes, hört av sig i sociala medier eller till och med tagit kontakt handgripligen, säger han.

Annons

Per Skoglund säger att mönstret oftast är detsamma.

– Det är väl ungefär samma sak varje gång. Hur i helvete kan du hålla på så där? Du är så jävla störande. Kan du inte lägga ner? Kan du inte dö bara? och så vidare.

Lotta Bromé frågar om han någonsin fått polisbeskydd, något Per Skoglund bekräftar att han fått. Samtidigt är han oroad för hur klimatet mot offentliga personer hårdnat de senaste åren.

Allvarliga hoten mot Per Skoglund

– Ja, vid något tillfälle har jag haft det. Det är en helt vansinnig värld som min son ska växa upp i nu, säger han.

Annons

– Från att jag började jobba i media till nu, det är en obehaglig utveckling.

Per Skoglund har tidigare talat om hoten och den specifika händelsen som gjorde att han fick polisskydd.

– Det var en person som inte kunde skilja mellan hur mycket man kan hata och på vilka grunder. Personen i fråga hotade mig på ett så allvarligt sätt. Jag har som vana att skicka vidare det jag anser vara hotfullt till säkerhetsavdelningen, och de är ju suveräna på det. I det här fallet bedömde de det som farligt och skickade med skydd helt enkelt, berättade han i en intervju med Expressen.

Per Skoglund är gift med hustrun Paula Ahlström sedan tre år tillbaka och tillsammans har de en son som nu är 3,5 år.

FOTO: TV4

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…