LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Per Morberg visar upp hustrun Inese för första gången på ett år

02 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
Per Morberg och hustrun Inese Morberg har varit ett par i 40 år och syntes flitigt ihop i programmet Vad blir det för mat?.
Sedan dess har Inese inte synts till så mycket – tills nu.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Per Morberg om att arbeta tillsammans med familjenBrand logo
Per Morberg om att arbeta tillsammans med familjen

I många år bjöd stjärnkocken Per Morberg, 63, in både gäster och tittare hem till sitt kök där han lagade god mat i programmet Vad blir det för mat?. I över 15 år inspirerade han tv-tittarna med varierande recept, men plötsligt valde han att lämna kanalen.

I en intervju i podcasten Brottarbröder med Martin Lidberg och Jimmy Lidberg, berättade Per varför han tog beslutet att sluta med det populära programmet.

– Jag hade för mycket att göra under en för lång tid. Jag orkade helt enkelt inte hålla på att göra både långfilm, bygga hus i Västindien, göra ”Mästerkockarna” och sen göra mina egna program.

Annons

– Jag hade så jävla många järn i elden. Jag har en otrolig kapacitet. Och får grejer gjort.

Per Morberg och Inese Morberg har varit ett par i 40 år

Men Per var inte den enda i familjen som syntes till i rutan, många gånger kunde man även se hans fru Inese Bergs Morberg, 69, och deras döttrar dyka upp i köket.

Makarna har varit tillsammans i drygt 40 år och gifta sedan 1988. De har 4 gemensamma barn, döttrarna Liza Minou Morberg, Alida Morberg, Molly Morberg och Astrid Morberg. Inese har även en dotter från en tidigare relation, Janina Bergs.

Att kärleken är stark mellan Per och Inese råder inga tvivel om. År 2017 spelade makarna tillsammans in radiodokumentären Scener ur ett äktenskap där de pratade om sitt äktenskap. I dokumentären avslöjade makarna Morberg sitt knep för att hålla kärleken vid liv i 40 år. De har nämligen separata sovrum. Det berättade Inese i dokumentären.

– Vi har inte haft olika sovrum så länge men det är ganska skönt, sa Inese i P1 då.

Annons

Per och Inese har dessutom separata kylskåp, något som hon förklarade handlade om att makarna bråkade om att Per kyler grönsaker.

– Vi är inte särskilt kärleksfulla personer, vi önskar att vi vore det, sa även Inese i dokumentären.

Per Morberg visar upp hustrun för första gången på år

Sedan Vad blir det för mat? slutade sändas på TV4 under 2022 har man dock inte sett så mycket av hustrun. Per uppdaterar med jämna mellanrum sina sociala medier med stunder från hans hektiska liv.

Annons

Men Inese syns inte till så ofta. Nyligen publicerade Per en video på Instagram där han visar upp hustrun – för första gången på flera månader.

FOTO: Cornelia Nordström/TT, Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT

Annons